55 години от създаването на ПГТМ „Христо Ботев” и честване на патронния празник

На 30.05.2017 година ПГТМ „Христо Ботев” – Ботевград тържествено отбеляза 55 години от своето създаване и патронният си празник. Празничната програма включваше рецитал на стиховете на великия поет и революционер Христо Ботев и на стихове за него и неговия подвиг. Звучаха възрожденски песни, които предизвикаха в публиката патриотични чувства. Тържеството завърши с възстановка на последния бой на четата на Христо Ботев, пресъздаден от Национално дружество „Традиция”. Представлението ни потопи в автентичната атмосфера на XIX век, когато хората са се борили и умирали за своята вяра и свобода. Гости на тържеството бяха: г-н Христо Андреев – Началник на Регионално управление на образованието – Со

Честит 24 май - празник на българската просвета и култура и на славянската писменост

Учениците, учителите и служителите от ПГТМ "Христо Ботев" се включиха в празничното шествието на 24 май 2017 г., което премина от площад „Саранск” до площад „Освобождение”. Напред! Науката е слънце, което във душите грей! Напред! Народността не пада там, дето знаньето живей!

Здравно обучение от и за учениците

През цялата учебна година в ПГТМ "Христо Ботев" се провеждат срещи между ученици от 8 до 11 клас и медицинския фелдшер Иванка Велева. Обучението е по предварително определени теми, обхващащи начините за оказване на първа домедицинска помощ в различни ситуации в училище и извън училище. По повод на наближаващият на Деня за съпричастност към болните от ХИВ/СПИН /тази година се отбелязва на 21 май/ групата организира разяснителна кампания за болеста СПИН. „Животът е безценен” е тазгодишното мото на Международния ден за съпричастност със засегнатите от ХИВ/СПИН. По данни на Световната здравна организация около 42 млн. души по света в момента живеят с ХИВ/СПИН като техният брой ежедневно се увели

Първи срещи от училищнотo първенство по футбол на малки врати

На 16.05.2017 г. започна вътрешно-училищнотo първенство по футбол на малки врати, което се провежда на на изкуственото футболно игрище до зала "Балкан. Турнирът се откри със среща между 10Б и 10В клас, завършила при резултат 3:2 за 10Б клас и среща между 8А и 9А, завършила при резултат 8:4 за 9А клас. Следващите срещи са след една седмица, на 23 май.

ОБЯВА

През месец май в ПГТМ"Христо Ботев" ще се проведе вътрешно-училищно първенство по футбол на малки врати. Мероприятието се провежда за 16-та поредна година. Мачовете ще се играят на изкуственото футболно игрище до зала "Балкан". Участие ще вземат всички класове. Финалната среща ще се проведе в чест на втори юни - патронният празник на училището.

Бюрото по труда – възможност за ново начало

На 10 май 2017 година в ПГТМ „Христо Ботев” се проведе среща на учениците от 11 клас и представители на Бюро по труда – Ботевград. Те запознаха учениците с тенденциите при търсенето на специалисти със средно и висше образование на пазара на труда. Беше представена информация как могат учениците да се регистрират в бюрото по труда като активно търсещи работа или да се запишат за допълнителни курсове за повишаване на квалификацията.

На добър час випуск 2017 г.!

И време е сега от тук да отлетим, като птици към живота да поемем. От утре нови върхове ще покорим, а днес със детството си "сбогом" ще си вземем. С много емоции и пожелания за успех, смях и сълзи, песни, стихове, номинации ПГТМ "Христо Ботев" изпрати учениците от випуск 2017 г. на своето тържество, веднага след последния за тях Час на класа. Номинации на випуска: В категория: Предприемачи на випуска – 12-д клас В категория: Най-единен клас – 12-а клас В категория: Купонджии на випуска – 12-б клас В категория: Най-неразгадаеми – 12-в клас В категория: Спортист на випуска – Ивелин Борисов 12-д клас В категория: Най-постоянния ученик - Пламен Василев 12-а клас В категория: Най-инициативен учен

Нови растения в училищния двор

Традиция е учениците от завършващия випуск да засаждат в училищния двор паркови храсти и дървета. Ученици от 12Д клас засаждат магнолия в градинката пред училищната сграда.

Състезание „Познавам родината си“

Публичната изява на клуба по „Туризъм и здраве“ с ръководител Цветанка Михова се проведе на 28.04.2017г. в 12:30 часа в зала 105. В мероприятието взеха участие ученици от 9 и 10 клас, участващи в клуба. Изявата имаше характер на състезание под надслов „Познавам родината си“. Учениците бяха разделени на два отбора с по четири участника, като всеки отбор имаше свои капитан. Състезанието протече в шест кръга. Въпросите бяха свързани със забележителностите в ботевградска община и околностите както и въпроси от географията на България. Имаше и интерактивна част в състезанието, в която учениците трябваше да подредят областите в България на компютъра. Учениците показаха знания свързани с геог

Среща на ученици от ПГТМ „Христо Ботев” с работодатели

На 3 май 2017 година в ПГТМ „Христо Ботев” се проведе среща на учениците от 12 клас с представители на фирма IMI – Ботевград. Те представиха своето производство, различните продукти, които се изработват, организацията на работния процес. Подробно беше обяснено и показано чрез презентация как се осъществява кандидатстването за определена позиция във фирмата и какви изисквания има към кандидатите. Всеки един ученик получи формуляр за кандидатстване за работа с идеята, че някои от учениците може да го използва. Фирма IMI предлага допълнителни бонуси за своите служители. Тя е един от основните спонсори на баскетболен клуб „Балкан” – Ботевград.

ИЗБРАНИ
ПОСЛЕДНИ
Архив
Търсене по ключова дума
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now