Връчване на дипломите на випуск 2019

Днес, в залата на 4-тия етаж на общежитието, бе официалното връчване на дипломите и свидетелствата за професионална квалификация на абитуриентите. Директорът Иван Николов връчи 49 дипломи за средно образование, а сертификатите за професионална квалификация връчваха класните ръководители - Мадлен Русинова на 12А клас, Петя Михайлова на 12Б клас и инж. Димитър Иванов на 12В клас. С най-висок успех тази година е Калоян Крумов от 12Б клас с успех Много добър 5.08, следват Тодор Ценов и Иван Бончовски, също от 12Б клас. „Имайте мотивация, защото това е много важен момент от вашия живот. Чувствайте се доволни и горд , че имате вече диплома” пожела на абитуриентите директорът Иван Николов.

III-то място на Европейско първенство по бокс за ученик на ПГТМ "Христо Ботев"

Пенка Костова от 9 В клас се класира на III-то място на Европейско първенство по бокс за юноши и девойки за 2019г., което се проведе в Галац, Румъния. България завърши на второ място в класирането по медали на първенството и се радваме, че ученик от нашето училище има принос за това представяне - 3 златни, 1 сребърен и 1 бронзов медал за България.

ПГТМ "Христо Ботев" отбелязва патронния си празник

Днес колективът на ПГТМ "Христо Ботев" почете патрона си с рецитал и поднасяне на цветя пред училищния паметник. В залата на общежитието учениците гледаха документалния филм на Красимира Дуковска от Нов Български университет "Една минута извън времето" с факти, мнения и анализи за личността и делото на Христо Ботев и четата му и признателността на България и смисъла на 2-ри юни за днешния ни живот. Празникът завърши със спортни игри.

По пътя на Ботевата чета

За поредна година ученици от ПГТМ "Христо Ботев" участваха в традиционното поклонение в памет на поета-революционер Христо Ботев и неговите четници, което се проведе на 30 май 2019 година. Проявата се организира от Дружество „Орханиец”, Исторически музей – Ботевград и ПГТМ „Христо Ботев”. Бяха посетени селата Скравена, Гурково и Литаково, където се съхраняват черепи на Ботеви четници. В знак на уважение и признателност, учениците изпълняваха стихове на Христо Ботев и за него и поставиха цветя пред тленните останки на загиналите четници за свободата и независимостта на България. Учениците посетиха и килийното училище в Боженица, запазило автентичната атмосфера на отминалото време.

I-во място и специална награда за ученици на ПГТМ „Христо Ботев“

Цветомира Маринова Цанкова и Петьо Петьов Петров от 11а клас на ПГТМ „Христо Ботев“, гр.Ботевград спечелиха I-во място и специалната награда с филм –„Писмо до баба и дядо“ в Национален конкурс “МИЛА РОДИНО” 2019г., раздел Мултимедийни презентации, II – ра възрастова група. Те получават плакет ,статуетка и грамота. Темата за тазгодишния конкурс е „ Минало и настояще – баба, дядо и аз“, а организатор е НЧ ”ВАСИЛ ХРИСТОВ 1927”- с. Рупци, под патронажа на Кмета на Община Червен бряг. Резултатите от конкурса са обявени на сайта на Община Червен бряг. Цветомира Цанкова и Петьо Петров участват в клуб „Светът през обектива“ и това е поредна награда от Национален конкурс за членове на клуба.

ИЗБРАНИ
ПОСЛЕДНИ
Архив
Търсене по ключова дума
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now