top of page

Здравно обучение от и за учениците

През цялата учебна година в ПГТМ "Христо Ботев" се провеждат срещи между ученици от 8 до 11 клас и медицинския фелдшер Иванка Велева. Обучението е по предварително определени теми, обхващащи начините за оказване на първа домедицинска помощ в различни ситуации в училище и извън училище.

По повод на наближаващият на Деня за съпричастност към болните от ХИВ/СПИН /тази година се отбелязва на 21 май/ групата организира разяснителна кампания за болеста СПИН. „Животът е безценен” е тазгодишното мото на Международния ден за съпричастност със засегнатите от ХИВ/СПИН.

По данни на Световната здравна организация около 42 млн. души по света в момента живеят с ХИВ/СПИН като техният брой ежедневно се увеличава с 15 000. Повечето серопозитивни са млади хора под 30-годишна възраст. Около 25 млн. души, сред които 1,5 млн. деца, са починали от СПИН през последните 25 години в световен мащаб. Тези и други данни представи училищния фелдшер в двора на училището, където със свещи бе нарисувана традиционната панделка.

Лекции за симптомите на различни заболявания и превантивни мерки срещу болестите са сред темите, които се представят пред ученици от всички класове по време на Часа на класа.

Избрано
Последни
Архив
Търсене по ключова дума
bottom of page