Фолклорна формация „Хороводец“ участва на Великденския събор в Ботевград

Фолклорна формация „Хороводец“ при ПГТМ „Христо Ботев“, Ботевград, с ръководител Нина Петкова се включи в четвъртото издание на Великденския събор в Ботевград. Съборът бе открит на 28 април 2019г. в градския парк. В пъстрата празнична програма на това емблематично събитие за нашия град танцьорите се представиха с два танца: „Лазарки“ и „Шопско хоро“. Танцовата формация и духовата музика към училище радват жителите на общината с изпълненията си.

Поредна награда за ученик от ПГТМ „Христо Ботев“ на Национален конкурс

Славчо Ивайлов Костов, ученик от 12-в клас на ПГТМ „Христо Ботев“, е класиран на 2-ро място на Националния конкурс „Възкресение Христово“ – 2019 г., организиран от Българската Патриаршия, в Раздел Фотография, IV-та възрастова група – 9-12 клас. Целта на конкурса е да стимулира творческите заложби и изяви на деца и ученици, свързани със съкровищницата на християнското изкуство и православната духовност и поощрява интереса им към съхраняване на българските традиции в отбелязването на празника. Славчо Костов е участник в клуб „Светът през обектива“ в ПГТМ „Христо Ботев“ и заснема много от училищните мероприятия. Представяме ви серията снимки „Трепет в детски длани“, с които ученикът извоюва п

Пролетен празник и Ден на отворени врати в ПГТМ "Христо Ботев"

С празнична, пролетно-великденска програма завърши днешния учебен ден в ПГТМ "Христо Ботев" и продължи с Ден на отворени врати. В приветствието си директорът Иван Николов запозна гостуващите седмокласници от основните училища на територията на община Ботевград със специалностите на ПГТМ за новата учебна година и реда за кандидатстване. Чрез стихове водещите Жана-Мария Кръстева от 10-в клас, Мария Кръстева от 11-б клас и Стефан Александров от 11-а клас запознаха аудиторията с духа, символиката и посланието на Великденските празници и настъпващата пролет. Танцов и музикален поздрав поднесоха учениците от клуб "Хороводец" и духовия оркестър към училището. Ученици от 11-а клас представиха та

Посещение на клуб "Да пишем бързо - Стенография" в Районен съд, Ботевград

Клуб "Да пишем бързо - Стенография" - 10 кл. при ПГТМ "Христо Ботев" посети Районен съд - Ботевград. Учениците разбраха, че институцията е основен първоинстанционен съд, в който се разглеждат граждански и наказателни дела. Интерес предизвикаха заседателните и съдебни зали, в които им беше показано къде е мястото на съдията, машинописеца и стенографа, когато се разглеждат съответните дела. Учениците научиха, че съдът може да разпореди делото да се разгледа при закрити врата, когато то се отнася до интимния живот на страните или може да накърни обществения интерес. Разбраха също, че всеки гражданин може да получи информация за насрочените за разглеждане дела от информационното табло в съда. П

Класиране на ученици от ПГТМ „Христо Ботев“ на национален конкурс

Учениците от 10-а клас на ПГТМ „Христо Ботев“ Иван Цветанов Триловски и Николас Драгомиров Донкински се класираха на 2-ро място на шестия Национален конкурс с международно участие „България в картини и слово“. Конкурсът е включен в Националния календар за изяви по интереси за децата и учениците за учебната 2018/2019 година на МОН. В тазгодишното издание участват 1717 произведения от Молдова, Франция, Испания и всички 28 областни центъра на Република България в разделите есе, рисунка и мултимедия. Иван Триловски и Николас Донкински представиха за раздел Мултимедия, възрастова група 9-12 клас, 5-минутен клип „Разходка до Ботевград“. Сюжетът на филма е велоразходка от Ботевград до Стубеля,

Национална спортна академия в ПГТМ "Христо Ботев"

Гл.ас. Мариана Борукова представи предимствата на обучението в НСА пред учениците на ПГТМ "Христо Ботев". Това е поредна среща на представители на висшите учебни заведения с наши ученици възможност за по-информиран избор при продължаване на образованието им.

Посещение в ТУ - Габрово

Група ученици от 11 и 12 клас посетиха ТУ - Габрово, за да се запознаят отблизо със специалностите, условията и материално-техническата база на университета. Интерес за учениците бяха демонстрациите на нови разработки за пренос на енергия, които преподавателите показаха пред тях в лаборатория по Промишлена електроника, както и работа с 3D-принтер.

Урок за българската конституция

На 16 април се чества 140-годишнината от приемането на Търновската конституция. Първата българска конституция е повод за национална гордост, защото тя въвежда принципите на модерната държава. Учениците от 11а клас на ПГТМ “Христо Ботев” проведоха час, посветен на Деня ан Конституцията и юриста в Районен съд, Ботевград. Проследиха промените в основния закон на България през годините. Запознаха се със създаването и развитието на съдебните институции в нашия град. Учениците достигнаха до убеждението, че обществото ни винаги е имало нужда от право, което може да осигури върховенство на закона и конституцията на Република Булгария.

Аплодисменти за участие на градско тържество

На 8 април, по повод на Международния ден на ромите, в Народно читалище "Христо Ботев", Ботевград се проведе концерт под наслов "Цветовете на дъгата". Нашето училище се представи със скеч за час по География, който бе бурно аплодиран.

ПОКАНА

На 23.04.2019 година от 13,00 часа в ПГТМ „Христо Ботев” ще се проведе заседание на Обществения съвет към ПГТМ „Христо Ботев” със следния дневен ред: 1. Становище относно бюджета на ПГТМ „Христо Ботев” за 2019 година. 2. Становище относно тримесечния отчет за периода: от 1.01. до 31.03.2019 година за разпределение на бюджета на училището. 3. Разни.

ИЗБРАНИ
ПОСЛЕДНИ
Архив
Търсене по ключова дума
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now