УЧИЛИЩЕТО И БИЗНЕСА СИ ПОДАДОХА РЪКА

На 23.02.2017г. учениците от IX-в клас, специалност „Технология на полимерите“ посетиха фирма „Теда - ММ“, занимаваща се с производство на пластмасови изделия. Учениците бяха посрещнати от президента на фирмата – инж.Емил Младенов, който ги запозна с предмета на дейност на фирмата, различните артикули, с особеностите на производствения процес, след което те самите наблюдаваха различните етапи на производство до получаване на крайния продукт. Впечатли ги изрядната организация на работния процес, машините за производство на различните продукти и високата хигиена в цеховете, а самият президент ги очарова със своята откритост и непринудено общуване. Всички изявиха желание още това лято да започн

Баскетболна среща между учениците на ПГТМ "Христо Ботев" и ПГ по КТС – гр.Правец

На 16.02.2016г. в спортна зала „Георги Христов“ – Ботевград се проведе баскетболна среща между отборите на ПГТМ "Христо Ботев" и ПГ по КТС – гр.Правец. От нашето училище участваха учениците от „Клуб по спортни занимания – баскетбол“, работещ по проект BG05M2OP001-3.002-0120 – „Чрез образование – към успешна социална реализация“ по ОП „Наука и образование за интелигентен растеж“. Отборът на ПГТМ "Христо Ботев" заслужено победи своя противник по категоричен начин с резултат 76:49.

II кръг на национално състезание по български език и литература

На 22.02.2017г. се проведе вторият кръг на Националното състезание по български език и литература, организирано от Съюза на учителите филолози. В него взе участие класиралата се на I кръг ученичка от 12-в клас на ПГТМ "Христо Ботев" – Надежда Емилиева Николаева. Да ѝ пожелаем успех!

Отбелязване на Международния ден за борба срещу тормоза в училище „Ден на розовата фланелка” в ПГТМ

На 22 февруари в ПГТМ „Христо Ботев” беше отбелязан Международния ден за борба с тормоза в училище – „Ден на розовата фланелка”. Той се провежда всяка последна сряда от месец февруари. За пръв път е проведен в Канада през 2007 година като протест, организиран от двама ученици. Те се обличат в розово, за да символизират своята позиция и неприемането на тормоза в училище. Учениците от Ученическия съвет, облечени в розови тениски, раздадоха розови лентички на всички ученици и учители, и ги запознаха с този наболял проблем и мерките, необходими за неговото изкореняване. Във връзка с инициативата беше изработено и табло.

Участие на ученици от ПГТМ „Христо Ботев“ в ученически игри по тенис на маса

На 31.01.2017г. в Арена Ботевград се проведоха общинските състезания по тенис на маса 8-10 клас – етап от Ученическите игри за учебната 2016/2017г. Участваха отборите на: ПГТМ "Христо Ботев" ППМГ "Акад.проф.д-р Асен Златаров“ Състезанието завърши с резултат 2:1 полза на ПГТМ "Христо Ботев" и училището се класира за следващия етап на Ученическите игри. Отборът на ПГТМ "Христо Ботев" - Ботевград бе в състав: Недялко Климентов Найденов– 10-а клас, Найден Янков Найденов – 10-а клас, Йордан Любомиров Кулински – 10-в клас. Състезателите участват в „Клуб по тенис на маса“ по проект „Чрез образование – към успешна социална реализация“ по ОП НОИР, с ръководител г-жа Петя Михайлова.

ИЗБРАНИ
ПОСЛЕДНИ
Архив
Търсене по ключова дума
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now