top of page

Златен и сребърен медал за осмокласници на ПГТМ "Христо Ботев", гр.Ботевград

В периода 11 - 15 октомври 2017 година в Петрич се проведе II-ри кръг от Държавния личен и отборен шампионат по бокс за ученици. В две от категориите – 40 кг и 50 кг участваха най-малките ни ученици, осмокласниците Румен Руменов и Найден Рачев.

Румен Димитров Руменов, ученик от 8 б клас, специалност “Компютърна техника и технологии“ грабна златото в категория до 50 кг, в спор с четирима претенденти за титлата. Това му дава право да продължи участието си с Националния отбор по бокс за ученици на Европейския шапионат. За нас той сподели, че срещите му с двамата основни преденденти - вицеевропейските шампиони Габриел Пайнаров и Георги Станчев са били доста оспорвани.

Найден Николаев Рачев, ученик от 8 а клас, специалност „Автотранс-портна техника“, стартира с победа 3-0 над Калоян Боянов от Перник, но след това отстъпи с 0-3 пред Радослав Росенов от Русе. Това е вторият ни представител, който заслужено стана безапелационен вицерепубликански шампион в категория до 40 кг.

Румен и Найден благодарят на личния си треньор Пейчо Багдатов, който непрекъснато им дава кураж да са упорити, да са дисциплинирани и отговорни на тренировките, да се трудят и стремят към победата. Признателни са му за усърдния труд, който полага в индивидуалната им подготовка, за мотивацията и вдъхновението, за да могат да успеят на ринга, защото само с много труд, упоритост и дисциплина всичко се постига.

Успехът е плод на много трудолюбие, самодисциплина и целенасоченост.

Честито! Гордеем се с Румен и Найден и им пожелаваме още успехи и много здраве!

Избрано
Последни
Архив
Търсене по ключова дума
bottom of page