Класиране на ученици от ПГТМ „Христо Ботев“ на национален конкурс

Учениците от 10-а клас на ПГТМ „Христо Ботев“ Иван Цветанов Триловски и Николас Драгомиров Донкински се класираха на 2-ро място на шестия Национален конкурс с международно участие „България в картини и слово“. Конкурсът е включен в Националния календар за изяви по интереси за децата и учениците за учебната 2018/2019 година на МОН. В тазгодишното издание участват 1717 произведения от Молдова, Франция, Испания и всички 28 областни центъра на Република България в разделите есе, рисунка и мултимедия.

Иван Триловски и Николас Донкински представиха за раздел Мултимедия, възрастова група 9-12 клас, 5-минутен клип „Разходка до Ботевград“. Сюжетът на филма е велоразходка от Ботевград до Стубеля, по време на която представят възможностите на Ботевград и околните селища за туризъм, включително велосипеден и пешеходен. Част от кадрите с колело и записът на текста към филма са на Калоян Крумов от 12-б клас. Тримата ученици участват в клуб „Светът през обектива“.

Със своя серия от снимки на тема „Великден“, Славчо Ивайлов Костов от същия клуб, участва в Национален конкурс, обявен от Българска православна църква – Българска патриаршия, резултатите от който предстоят да бъдат обявени.

Избрано
Последни
Архив
Търсене по ключова дума
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now