Please reload

Последни

ПГТМ „Христо Ботев“ – домакин по НП „Иновации в действие“

17.11.2019

1/10
Please reload

Избрано

Участие в състезание по приложна електроника „Мога и зная как”

25.03.2019

     На 22 и 23 март Иван Бончовски и Валентин Василев от 12 клас и техните ръководители инж. Димитър Иванов и инж. Нина Петкова взеха участие в Регионалния кръг на състезание по приложна електроника „Мога и зная как”. Домакин на състезанието бе ПТГ „Д-р Никола Василиади“, гр.Габрово за Северозападна България.
     Състезанието се организира за 9-та поредна година от търговската верига „ЕЛИМЕКС" , с ученици от професионалните гимназии в страната. За осма учебна година състезанието „МОГА И ЗНАЯ КАК“ е включено в графика на Министерството на образованието и науката (МОН), за провеждане на националните състезания по професии.
     В първата част на състезанието се решава тест от 20 въпроса, за време 20 минути.
Във втора част учениците имаха за задача да изпълнят практическа задача за 50 минути, свързана с електрически монтаж на печатна платка по дадена схема.
     Конкуренти в състезанието бяха ПГ „Проф. д-р Асен Златаров“ – Видин, ПГ по аудио-видео и телекомуникация „А.С.Попов“ – София, ПГ по електротехника и автоматика - София, СПГЕ „Джон Атанасов“ – София, ТПГ „Стамен Пенчев“ – Ботевград
     Учениците от ПГТМ „Христо Ботев“ се представиха достойно, като получиха грамоти и  награди. Те могат да продължат своето образование в Технически университет - Габрово, без приемен изпит.

     В края на състезанието бяха разгледани лабораториите и кабинетите за обучение на студентите.

 

 

 

 

 

Please reload

Please reload

Търсене по ключова дума
Please reload