top of page

Публична изява на клуб "Български език и литература - 8 клас"

Годишната представителна изява на клуб "Български език и литература - 8 клас" ПО ПРОЕКТ „ТВОЯТ ЧАС“ се състоя на 11.06.2018 г. в присъствието на ученици, учители и членове на съвета „Твоят час“. Учениците от клуба бяха разделени на две групи – отбор А и отбор Б за участие в състезание по въпроси от разделите „Книжовни норми“ и „Литературна теория“.

Състезанието протече при следния регламент: отборите получават точки за всеки верен отговор, а за бързина получават 5 точки допълнително за всяка задача; в първа задача отборите излъчват по двама представители, които отговарят на въпросите; по всички останали въпроси отборите работят в екип, като е регламентирано максималното време, за което трябва да се справят.

Учениците отговориха вярно на всички въпроси, като по-бърз беше отбор Б, който е победител в състезанието и получи 42 точки. Отбор А получи 32 точки.

Публичната изява показа, че учениците са подобрили уменията си за прилагане на книжовните норми и разпознават основните понятия от литературната теория.

Избрано
Последни
Архив
Търсене по ключова дума
bottom of page