top of page

ГРАМОТА И КУПА ЗА КЛУБ „ХОРОВОДЕЦ“

Клуб "Хороводец" - танцов състав при училището ни, с ръководител Нина Петкова се включи в V-то фолклорно надиграване "Приятели чрез танца", проведено на 28.04.2018г. в град Перник. Организатори на мероприятието са местните Танцова къща "Приятели чрез танца" и сдружение "Дай бабо огънче".

В надиграването се включиха 26 танцови колективи и клубове за нарони хора и танци от цялата страна разделени в три възрастови категории. Задължително първоначално условие за тях е да могат да играят характерните за Граово хора - граовско, четворно и сватбарско, които се изпълниха от групите при откриването на надиграването на площад „Кракра“. Клуб "Хороводец" изпълни двете хора "Трите пъти" и "Дайчово хоро" във фестивалната програма, с което плени пернишката публика. За своето майсторство танцьорите бяха отличени с купа и грамота.

Вече втора година танцов състав „Хороводец“, работи по проект BG05M2OP001-3.002-0120 – „Чрез образование – към успешна социална реализация“ по ОП НОИР и се грижи за доброто настроение на присъстващите на различни училищни мероприятия, концерти и изяви.

Ръководството на училището пожелава на изпълнителите от клуба здраве, късмет и постоянство в творческата им дейност, за да продължават да прославят с творчеството си името на училището и да постигат още такива добри резултати на национално и международно ниво!

Избрано
Последни
Архив
Търсене по ключова дума
bottom of page