top of page

Наша възпитаничка на европейско състезание в Италия

Десет българи ще се боксират на Европейското първенство в гр.Розето дели Абруци -Италия, което започва днес - 18 април / 6 момчета и 4 момичета/. Момичетата са: Горяна Стоева, Елина Георгиева, Мелек Закирова и Лили Овчарова от 10в клас, специалност „Технология на полимерите“ в ПГТМ „Христо Ботев“-Ботевград, която се състезава за БК „Балкан“ с личен треньор Пейчо Багдатов.

Шампионатът е важен, защото е квалификация за Световното първенство през месец август и Младежките олимпийски игри през септември в Буенос Айрес. Лили за първи път отива на Европейско и ще се състезава в категория до 57кг. „Боксът е протегната ръка на младите – той им дава добър шанс да успеят в живота”, твърди президентът на Българската федерация по бокс за аматьори Красимир Инински.

Лили Овчарова е приета в Националния отбор на България по бокс с треньор Петър Лесов, а турнирът е от 17 до 26 април 2018г.

Училищното ръководство я поздравява за постигнатите резултати до момента и ѝ пожелава много здраве, необходимо за следващи победи!

Успех, Лили!

Избрано
Последни
Архив
Търсене по ключова дума
bottom of page