top of page

Традиционен празник - Ден на професиите в ПГТМ "Христо Ботев"

Днешният ден - 11.04.2018г., бе вълнуващ за ПГТМ "Христо Ботев" и за всички гости на училището ни, пред които се представи традиционната възстановка на Великденския събор, Благотворителен базар и Отворени врати с представяне на професиите, по които се обучават учениците в училището.

Инициативата - Ден на професиите - се превърна в истински празник и по този повод учебното заведение посрещна много гости, сред които началникът на Регионално управление по образование - София регион – госпожа Росица Иванова, бившият директор инж.Добрин Христов, директори на основни училища в Ботевградска община, седмокласници от същите учебни заведения, родители, бивши учители и служители на професионалната гимназия и други.

Господин Иван Николов, Директор на ПГТМ „Христо Ботев”отправи своето приветствено слово към всички посетители на мероприятието, като най-напред ги поздрави със светлия християнски празник - Великден и им пожела здраве, късмет, енергия и ентусиазъм за нови успехи. Той обяви, че в рамките на днешния ден - Ден на професиите, седмокласниците от основните училища ще имат възможност да посетят кабинетите, лабораториите и работилниците за практически занятия, както и да се запознаят с професионалните направления в училището, и им пожела приятно и ползотворно пребиваване на територията му.

Госпожа Росица Иванова, Началник на РУО - София регион, се присъедини към хубавите пожелания по повод Великден с думите: „Да е светло в душите Ви, да имате мечти и да ги реализирате”. Тя пожела успех и на инициативата, която е първата за Софийска област, чрез която учениците от седми клас могат да научат повече за специалностите и обучението в ПГТМ „Христо Ботев”.

За седма година в училището се пресъздаде Великденският събор на Ботевград. За целта подготвихме празнична програма, в която се включиха клубове по интереси, работещи по различни проекти – „Моят град през годините“, „Магията на духовата музика“ и „Хороводец“, с която поздравихме нашите гости. Във фоайето на първия етаж подредихме благотворителен базар със сладки и солени лакомства и ръчно изработени сувенири. Със събраните средства ще подпомогнем абитуриенти от Випуск 2018, които са в затруднено материално положение.

Избрано
Последни
Архив
Търсене по ключова дума
bottom of page