top of page

Награди за ученици от ПГТМ „Христо Ботев” на втория етап от инициативата „Ботевград – първият уикигр

На 15.03.2018 година в зала „Орханиец“ на Исторически музей – гр.Ботевград се проведе церемонията по награждаването на участниците и победителите във втория етап от инициативата „Ботевград – първият уикиград в България”. Начало на събитието бе дадено от директорът на музея – Рени Лазарова, която поздрави всички присъстващи и им благодари за оказаната съпричастност.

Според Спасимир Пилев – редактор в Уикипедия и член на журито, определило победителите, инициативата набира все по-голяма популярност. В сравнение с първия етап, където са написани 30 статии и са качени 300 снимки, във втория са написани 66 статии и качени 280 снимки.

ПГТМ „Христо Ботев” като институция беше удостоена с грамота за участие в създаването на Първия Уикиград в България – Ботевград.

Четирима ученици от училището завоюваха 2 място в категорията за статии. Това са:

1. Васил Делин, 9-а клас, за статията „Иван Василев Лазаров /Делин/.

2. Венета Георгиева, 12-в клас, за статията „Паметник на Христо Ботев и бюст паметник”.

3. София Рушкарска, 11-в клас, за статията „Страници от историята на училището”.

4. Цветомира Цанкова, 10-а клас, за статията „Карло Йосифов Папоушек”.

използвани са снимки от сайта botevgrad.com

В края на награждаването кметът на Община Ботевград – Иван Гавалюгов, поздрави присъстващите и им благодари за факта, че са възприели инициативата и действително са допринесли за реализирането на идеята „Ботевград – първият уикиград в България” като изказа увереност активността на гражданите да продължи и в третия етап, който ще продължи до 15 май.

Ръководството на училището изказва сърдечна благодарност на участниците в инициативата, с пожелание за още много такива изяви!

Всички статии и снимки могат да се разгледат на страницата на проекта създаване на WikiBotevgrad: http://wik.pe/wikibotevgrad

Избрано
Последни
Архив
Търсене по ключова дума
bottom of page