top of page

Обучение за учители

На 5 декември 2017г. се проведе обучение на колектива на ПГТМ „Христо Ботев“ за използване на нови технологии в образователния процес.

Обучението се проведе в компютърна зала 225, като допълнително в залата се използваха и 10 таблета от наличните общо 30 такива от оборудването на залата с таблети – кабинет 306.

В началото за новите колеги бе припомнено как да се използват възможностите на GoogleApps for Education през профилите на учителите и с използване на профилите на учениците към домейна на училището pgtmbg.com – online текстов редактор, таблица и презентация, формуляр, като средство за създаване тестове и последващо оценяване чрез приложението Flubaroo, Drive като облачно хранилище на файлове и др.

Подробно се разгледа използването на презентации и представянето им пред публика – стандартни и нови възможности. Към стандартните възможности учителите научиха как да добавят бележки на водещия, използване на лазерна показалка, и др. достъпни от менюто за цял екран на презентацията.

Новост за учителите бе използването на приложението Slides Q&A, още една възможност за комуникация с учениците по разглежданата тема. Тази опция позволява генериране на URL адрес, през който с компютър, таблет (налични в училището 30 бр.), личен смартфон публиката може да комуникира с водещия презентацията, като задава въпроси или дава отговори, споделя мнение. Водещия (учителя) може да следи активността на публиката, анализира верността на отговорите с последващо оценяване в края на часа, отговаря на важни за класа въпроси, получени чрез приложението. Учителите проиграха тази комуникация, влизайки и в ролята на водещи и в ролята на публика.

Този начин на комуникация е приложим като за общообразователни предмети, така и такива от професионалната област и е възможност за приложение на новите технологии в образователния процес.

Избрано
Последни
Архив
Търсене по ключова дума
bottom of page