top of page

Участие в уъркшоп

на тема

„Жените предприемачи: от съмнението в себе си към успеха“ – София Тех Парк.

12.10.2017 год.

17 възпитаници на ПГТМ „Христо Ботев“ в гр. Ботевград, окуражени от преподавателите си по предприемачество Иван Иванов и инж. Десислава Колчакова, бяха одобрени за събитието и участваха по заявения уъркшоп на 12.10.2017г. - Анета Асенова и Николета Кунчева от VIII б клас; Ивайла Христова и Христина Димитрова от VIIIв клас; Цветелина Василева, Виктория Методиева и Божидар Найденов от IX а клас; Магдалена Минкова, Натали Маркова, Цветомира Кенарова, Динка Кунчева и Мая Георгиева от IX в клас; Десислава Николова от XI б клас; Светлана Влахова, Денислава Стоянова, Венеса Кръстева и Моника Георгиева от XI в клас участваха в 120-минутна среща с четири жени, постигнали успех в своята област на развитие.

Основната цел на семинара беше да мотивира млади момичета над 13 години да развиват своите лидерски умения и предприемаческо мислене.

Лекторите, които споделиха с учениците своите лични истории и натрупан опит, бяха: Милена Стойчева – Изпълнителен директор на JA Bulgaria, Саша Безуханова – основател на гражданска платформа за предприемачески идеи – Move BG; Ирена Соколова – Областен управител на Перник и Биляна Чакърова – собственик на онлайн бутик за цветя. Четирите дами споделиха с учениците какви лични и професионални качества са им помогнали да се реализират в своята кариера и как с много усилия, учене и иновативни идеи са постигнали изключително много успехи в своя професионален път.

Учениците се убедиха, че с постоянство, труд и амбиция всичко може да се постигне.

За събитието:

Събитието се организира за първи път съвместно с Европейския институт за иновации и технологии и цели да мотивира млади момичета (от 13 до 18 годишна възраст) да развиват своите лидерски умения и предприемаческо мислене.

Идеята е на JA Bulgaria, която е водещата организация с най-дълга традиция в предлагането на съвременни програми и курсове по бизнес, икономика и развитие на предприемаческия дух чрез образователни и практически дейности по икономическа и финансова грамотност, бизнес умения, лидерство и стратегии за успех.

Организаторите на проявата знаят, че това може да стане само чрез личен пример, като се съберат на едно място успешни жени предприемачи от частния и публичния сектор, които ще споделят своя опит и ще разкажат за личните и професионални качества, които са им били необходими, за да постигнат сегашните си успехи.

За участие в организираните 2 уъркшопа се кандидатства онлайн за датите 7-ми или 12-ти октомври в определени часове, а мястото е споделеното пространство за работа на Джуниър Ачийвмънт България в София Тех Парк – JA Startup Hambar.

Избрано
Последни
Архив
Търсене по ключова дума
bottom of page