top of page

„МЕНИДЖЪР ЗА ЕДИН ДЕН“ 2017

Какво е важно да знаете за "Мениджър за един ден" – това е най-разпознаваемата инициатива за кариерно ориентиране в страната, с над 15 години история и доказана полза за участниците.

12 октомври 2017 в ПГТМ“Христо Ботев“ - Ботевград!

Искаш да разбереш кое е твоето призвание?

Искаш да подобриш шансовете си да намериш стаж или да започнеш работа в някоя от най-успешните компании и организации?

“Мениджър за един ден” е точно за теб!

Дългогодишната традиция за включване и участие на Професионална гимназия по техника и мениджмънт "Христо Ботев" – Ботевград, продължава. Вече 15-та поредна година "Мениджър за един ден" се ползва като директен подход за среща на младите хора с реалния бизнес. Целта на инициативата е да се даде възможност на младите хора за ранно кариерно ориентиране и да придобият ценни умения за бъдещия си професионален път, а на компаниите и организациите домакини възможност да покажат своята отговорност към развитието на потенциала на младите хора на България. Учениците ни знаят, че “Мениджър за един ден” е сред най-популярните инициативи на Джуниър Ачийвмънт България, която се провежда ежегодно в над 100 държави по целия свят. Днес те бяха част от 1700 ученици и студенти, имащи възможността да се потопят за един ден в атмосферата и динамиката на над 200 компании и организации и да разберат как протича един работен ден в реална обстановка.

Организирането на “Мениджър за един ден” 2017 е в пълен синхрон с образователната политика, провеждана от Европейския Съюз – образованието да бъде все повече с практическа насоченост, за да могат младите хора да получат истинска подготовка за реалния свят на бизнес отношенията. Днес 18 възпитаници на ПГТМ "Христо Ботев" – Ботевград посетиха институции и фирми от различни браншове на икономиката.

В Общинска администрация - Ботевград на Иван Александров Бончовски от 11б клас, беше предоставена възможност да се потопи в реалната работна атмосфера на общинска администрация, да се запознае с организацията на работа в отдела и дейността на служителите. Иван сподели, че се е убедил в отговорността на работата в отдел ТСУ и е изключително доволен от участието си в инициативата, тъй като за него то е ценен опит.

„Интегрейтид Микро-Електроникс България”- ЕООД прие шест ученици на следните мениджърски позиции: Ръководител производство IMI 1 – Венета Йорданова Георгиева – 12в клас, специалност Газова техника; Ръководител производство IMI 2 - Ангел Тошков Тодоров – 12б клас, спец. Компютърна техника и технологии; Ръководител проекти – Никола Тодоров Дилов – 11б клас, спец. Компютърна техника и технологии; Мениджър сигурност – Веселин Красимиров Коцев – 12б клас, спец. Компютърна техника и технологии; Мениджър Логистика – Аличе Даниеле Казари – 12в клас, спец. Газова техника; Мениджър Информационни технологии – Лъчезар Димитров Кьосев – 12б клас, спец. Компютърна техника и технологии.

В „Сенсата Технолоджис България“ ЕООД водещ производител и доставчик на високотемпературни сензори за автомобилната промишленост на позицията Оперативен мениджър за един ден бяха назначени Валентин Георгиев Василев от 11б клас и Тодор Христов Ценов от 11б клас.

За поредна година „Атлантис Нет” ООД също се включи в инициативата „Мениджър за един ден”. Учениците Илиян Петров Дашовски от 11б клас, Зоя Цветанова Найденова от 11в клас и Светослав Тихомиров Даскалов от 12в станаха част от екипите на интернет доставчика в града като Оператори.

ПГТМ „Христо Ботев“ на позицията Педагогически съветник работиха Цветомира Маринова Цанкова от 10а клас и Иванеса Василева Петкова от 11в клас, а като Учители в направление „Електроника“ Кристиян Мартинов Кочев от 11в клас, Георги Веселинов Велков от 11б клас. и Християн Христов Тодоров от 12б клас. Kабинетът на Зам. директора по Учебна дейност бе отстъпен на Елена Мартинова Тодорова от 10а клас, спец. Компютърна техника и технологии.

В края на работния ден част от учениците, които бяха приключили по-рано с ангажиментите си в компаниите –домакини, се върнаха в училището, където се състоя закриващата среща-разговор, в която участниците споделиха впечатленията си от работния ден и разказаха за работата и преживените емоции в реалния свят на бизнес отношения в различните компании, институции и организации.

Благодарим на всички, които се включват и участват в инициативата!

Вдъхновявайки млад човек, Вие давате своя принос към бъдещето!

Избрано
Последни
Архив
Търсене по ключова дума
bottom of page