top of page

Участие на ПГТМ „Христо Ботев” в проект „Всеки ученик да бъде отличник”на ЦМДТ „Амалипе”

През тази учебна година ПГТМ „Христо Ботев” участва по проект „Всеки ученик за бъде отличник на ЦМДТ „Амалипе”. Съвместно с ОУ „Васил Левски” – гр.Ботевград и ОУ „Васил Левски” – с.Видраре трите училище проведоха няколко мероприятия. Водещо училище беше ОУ „Васил Левски” – с.Видраре.

Първата дейност беше проведена в зала на община Ботевград на 6.06.2017 година. Тя включваше обучение на родители и се проведе под мотото „За успеха на нашите деца – днес и в бъдеще”. Присъстваха родители на ученици от всички училища, както и учители и директорите на училищата. Г – жа Цв.Димитрова – психолог към ОУ „Васил Левски“, гр. Ботевград бе лектор на срещата и съсредоточи вниманието на родителите към участието им в намиране на решения за справяне с предизвикателствата, които ни отправя ежедневието и чиято цел е подобряване на нашия живот и постигането на мечтите ни и тези на децата ни. Родителските клубове са с важна роля в този процес и мост във взаимоотношенията между ученици, родители, учители и ръководство.

На 8.06.2017 година се проведе среща за обмяна на опит между училищните самоуправления от трите училища. Домакини на срещата бяха учениците от ОУ“Васил Левски“, гр. Ботевград. На нея присъстваха както членове на ученическите съвети така и учители, директори и родители. Учениците представиха своя опит и добри практики чрез презентации.

На 13.06.2017 година в ОУ „Васил Левски” – с.Видраре се проведе заключителната проява по този проект, която беше наречена „Сцена на приятелството“. Специален гост беше координаторът на „Амалипе“ за Югозападна България - г-н Райчо Чапразов. Тук присъстваха кметът на Видраре г-жа М.Димитрова, родители и граждани.

На импровизирана сцена всяко училище имаше отделено време, в което презентира силни моменти от своята училищна дейност. ОУ Видраре показа уменията си в народните танци и изява на групата от СИП „Фолклор на Етносите“. От ОУ „В.Левски“- Ботевград изиграха сценки за Хитър Петър, пяха народни песни, играха хора.

ПГТМ „Христо Ботев“- Ботевград създадоха неповторимо настроение с духовата си музика. Младежите свириха професионално и отвориха сърцата на всички присъстващи. Беше представен Училищния вестник като добра практика за работа в екип.

Директорът Деян Димитров награди трите училища със СD плейър и голяма торта, като добър финал на една незабравима среща и едно ново начало на ползотворно приятелство.

Избрано
Последни
Архив
Търсене по ключова дума
bottom of page