top of page

Отборно състезание в клуб "Приложна електроника" по проект Твоят час

Ученици от десети и единадесети клас при ПГТМ „Христо Ботев” в гр.Ботевград, специалност „Промишлена електроника” и „Компютърни системи и технологии“, се състезаваха в два отбора (отбор”А” и отбор” Б”) на 14 юни в 132 кабинет на публичната си изява „Светодиодна указателна стрелка”.

Състезанието се проведе на два етапа и задачата, с която трябваше да се справят учениците бе изработка на електронно устройство - „Светодиодна указателна стрелка”, при следните критерии за оценяване - бързина, сръчност и естетическо изпълнение на поставената задача. За затвърждаване на знанията проведеният тест с въпроси от област „Електроника и електротехника” показа, че отбор „А” е подготвен по-добре теоретично и със събраните 385 точки стана краен победител, а отбор „Б” остана втори с 315 точки.

Състезанието се наблюдаваше от ученици, учители и представители на училищният съвет, които споделиха задоволството си от чудесното справяне на учениците - завършено изделие и решен тест.

Целта на мероприятието за обогатяване техническите умения в областта на електрониката и електротехниката на учениците за бъдеща професионална реализация е осъществена.

Избрано
Последни
Архив
Търсене по ключова дума
bottom of page