top of page

Заключителната изява на учениците от клуб по Математика

Учениците, работещи в дейността за преодоляване на обучителни затруднения по математика - ЗП по проект "Твоят час" при Професионална гимназия по техника и мениджмънт „Христо Ботев“, гр. Ботевград разкриха пред публика как с увереност се справят при решаването на различни по тип задачи.

Подкрепяни от ръководителката им инж. Галина Янева те успяха да покажат и представят на 30.05.2017г. в заключителното си занятие какви знания са усвоили и затвърдили посредством съвместната си работа през годината по тематичната програма на групата - квадратни уравнения и неравенства, системи уравнения от втора степен с две неизвестни, степен, триъгълник и лица на равнинни фигури. За изявата участниците облякоха тениските, изработени и закупени със средства по проекта „Твоят час“. Изявата се проведе в 301 кабинет на училището и на нея присъстваха общинския съветник Цветанка Николаева, преподаватели и представители на „Съвета твоя час“ към училището, ученици, учители и др.

Целта на представителната изява беше да се демонстрира степента на допълване и разширяване на знанията по математика и създаване на траен интерес у учениците към практическото приложение на математическите знания. Това се проследи и в електронната презентация, изработена специално за изявата.

Избрано
Последни
Архив
Търсене по ключова дума
bottom of page