top of page

Представителна изява на клуб "Магията на духовата музика "

Ученици от 8, 9, 10,11 и 12 клас работещи по проект „Твоят час“ и участници в клуб "Магията на духовата музика" поздравиха присъстващите на тържеството за патронния празник на ПГТМ "Христо Ботев" и 55-годишния юбилей на училището с незабравимия Ботев марш.

По повод юбилея, поздрав към неговите възпитаници и учители отправи г-н Христо Андреев – началник на Регионално управление по образование – София регион. Към пожеланията се присъедини и зам.-кметът на Община Ботевград г-н Борис Борисов, който прочете поздравителен адрес от кмета на Ботевград - Иван Гавалюгов.

Тържеството продължи с патриотични възрожденски песни и маршове, а след това звучаха стихове от Христо Ботев и за него.

Директорът на ПГТМ – Добрин Христов, поздрави ученици и учители с юбилейната годишнина и произнесе слово, посветено на патрона на професионалната гимназия.

И тази година ПГТМ „Христо Ботев” има свои представители в Националния туристически поход „По стъпките на Ботевата чета – от Козлодуй до Околчица”.

В навечерието на 2 юни – Ден на Ботев и загиналите за свободата на България, 30 ученици, предвождани от техния учител по история, представители на дружество „Орханиец” и Исторически музей – Ботевград ще посетят Гурково, Скравена и Литаково, за да се поклонят пред тленните останки на Ботевите четници.

Средствата за провеждане на поклонението са дарени от Георги и Росен Пацови, синове на покойния Иван Пацов - дългогодишен директор на Техникума.

Избрано
Последни
Архив
Търсене по ключова дума
bottom of page