top of page

Ново ИТ оборудване в ПГТМ „Христо Ботев”

Като разширяване на възможностите за използване на интерактивни начини на обучение и като възможност за индивидуално използване на Google Apps for Education във всички часове, в ПГТМ „Христо Ботев“ вече е обзаведена зала с 30 броя 7-инчови таблети с Интернет връзка, достъпни през всички учебни часове.

Учениците имат възможност за самостоятелен достъп до профилите си в pgtmbg.com, споделяне на файлове, получаване и работа по задания, изпитване в електронна форма.

Първият урок в залата проведоха учениците от 11-б клас в час по Програмиране. В началото на часа се демонстрира използването на графичните възможности на Notepad, като форма на изпитване по забавен начин.

Според темата на урока учениците използваха приложението Algorithms с анимация и обяснение на сортиране на масив по метода на мехурчето. След това всеки от профила си разгледа споделен файл с програмен код. Часът завърши с електронен тест чрез Google Form върху разгледания материал.

Всички учители са преминали обучение за използване на приложенията на Google и залата е достъпна за всички часове, когато преподавателите преценят, че индивидуалната работа с таблети би подобрила усвояемостта на учебния материал или при нужда от индивидуална проверка на знанията.

По този начин материалната база ще бъде използвана ефективно от учениците и учителите.

През месец януари ще отвори врати нов компютърен кабинет, обзаведен по спечелен проект от Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж” 2014-2020 г., който ще позволи още по-голям брой ученици да използват съвременните технологии в своето обучение.

Избрано
Последни
Архив
Търсене по ключова дума
bottom of page