top of page

Встъпителна конференция по изпълнението на проект BG05M2OP001-3.002-0120 - "Чрез образование

МИНИСТЕРСТВО НА ОБРАЗОВАНИЕТО И НАУКАТА

ОПЕРАТИВНА ПРОГРАМА „НАУКА И ОБРАЗОВАНИЕ ЗА ИНТЕЛИГЕНТЕН РАСТЕЖ“

Схема BG05M2OP001-3.002 „Образователна интеграция на учениците от етническите малцинства и/или търсещи или получили международна закрила“

№ на Договора: BG05M2OP001-3.002-0120

Име на проекта: Чрез образование – към успешна социална реализация

Период на изпълнение: 01.08.2016 – 01.10.2018г.

Бенефициент: Професионална гимназия по техника и мениджмънт "Христо Ботев"

Възложител: Министерство на образованието и науката

На 22.11.2016г. в ПГТМ "Христо Ботев"- Ботевград се проведе встъпителна конференция по повод изпълнението на проект BG05M2OP001-3.002-0120 - Чрез образование – към успешна социална реализация. Присъстваха учители, служители и ученици от училището, родители. Целта на събитието е промотиране на помощта от Европейския съюз и запознаване на всички заинтересовани страни с целите, дейностите, резултатите и индикаторите по проекта.

Пресконференцията беше открита от инж.Добрин Христов - Директор на ПГТМ "Хр.Ботев" и Ръководител на проекта. С презентация той представи обобщена информация за проекта - източника на финансиране за неговото реализиране, целите, които са поставени, дейностите, които са заложени, резултатите, към които се стремим.

В рамките на проекта са създадени шест клуба по извънкласни дейности, в които участват 71 ученици. Всеки ръководител представи накратко дейността на своя клуб.

Клуб по предприемачество – ръководител Галина Димитрова

Дейността включва теми, които ще бъдат практически насочени – умения за работа в екип, лидерски умения, вербална и невербална комуникация, решаване на казуси, умения за представяне пред публика. В края на учебната година за учениците от клуба ще се провежда тридневно изнесено обучение, извън територията на гр.Ботевград.

Клубове по спортни занимания – ръководители Мими Михайлова и Петя Михайлова

Обучение ще се провежда по баскетбол и тенис на маса. Това са спортове, които позволяват, както индивидуалните изяви на учениците, така и екипна работа и, към които винаги е проявяван голям интерес и са протичали с масово участие. В края на обучението ще се проведат турнири. За изпълнение на дейността ще бъдат закупени и монтирани тенис маси за игра на открито и баскетболни табла.

Танцов състав "Хороводец" – ръководител инж.Нина Петкова

Участниците в танцовия състав ще разучават различни хора и танци и ще се изявяват на училищните тържества и фолклорни фестивали. Предвидени за закупуване са народни носии от различни етнографски области.

Клуб по електроника – ръководител инж.Димитър Иванов

Дейността включва запознаване с електронните елементи и схеми, изработване на електронни платки и поставянето им на видно място в училище, участие в национални конкурси и състезания.

Клуб по традиции и ценности – ръководител инж.Антоанета Йотова

Дейността включва изработване и представяне пред публика на презентации за ритуалите и традициите при отбелязването на различни празници. За целта ще бъде оборудван кабинет с 10 нови компютърни системи и мултимедиен проектор.

Проектът е насочен не само към учениците, а и към техните родители. „Училище за родители“ е дейност, целяща повишаване на мотивацията на родителите, респективно учениците за по-активно участие в образователния процес. В обученията ще бъде поставен акцент върху ценността на образованието и неговото значение за изграждането на учениците като пълноценни граждани и към постигане на успешно професионална, социална и творческа реализация.

При изпълнението на проекта ще се организира и проведе информационна кампания. Ще бъдат организирани и проведени два информационни семинара и една кръгла маса. Ще бъдат проведени дискусии, насочени към недопускането на дискриминация, основана на раса, етнически произход и религиозна принадлежност.

Партньори на ПГТМ "Христо Ботев"- Ботевград при изпълнението на проекта са Община Ботевград и Сдружение с нестопанска цел „Избор за утре“- Ботевград.

Избрано
Последни
Архив
Търсене по ключова дума
bottom of page