top of page

Успех на ученици от ПГТМ "Христо Ботев" в международен панаир на учебните предприятия

На 12 и 13 май 2016г. в гр. Арад, Румъния, за четвърта поредна година се проведе международен панаир на тренировъчните фирми под наслов „Практикуваме сега, а в бъдеще – учители“.

ПГТМ "Христо Ботев"-Ботевград бе представена от учебно-тренировъчно предприятие "Престиж" ООД с предмет на дейност – Търговия с мебели, килими и осветителни тела за дома, градината и офиса, както и за увеселителни заведения. Участваха 7 ученици с ръководители – Диана Къндева и Милена Андонова.

На събитието присъстваха представители на Министерството на образованието, на Инспектората по образование, на отделите по образование и култура в общините на област Трансилвания, Декани на университети, директори на училища и учители.

Освен учебно-тренировъчни фирми, на панаира участваха и представители на реалния бизнес и университети от Румъния и Унгария. Това е една чудесна идея, чрез която университетите рекламират своите специалности, фирмите представят своя предмет на дейност, а учениците имат възможност да покажат умения, знания, способности и идеи, и да направят своя избор за бъдещото си развитие. Наред с образователните практични дейности учениците създават нови запознанства, срещат се с други култури и имат възможност да подобрят познанията си по чужд език.

Панаирът бе посетен от ученици от различни гимназии, граждани, представители на бизнеса и бюрата по труда, които попълваха анкетни карти и събеседваха със служители от учебните фирми.

На изложението фирмите се състезаваха в няколко направления:

  • най добър каталог

  • най-представителен щанд

  • най-добро обслужване

  • най-добър website

  • най добро презентиране на фирма.

Фирма "Престиж" ООД се представи отлично и спечели I място за WEBSITE и специална награда за Комуникативни умения, сключване на сделки и екипна работа.

Йоан Горанов от 11д клас, президент на фирмата и г-жа Милена Андонова, преподавател, участваха със свои доклади в конференция „Опитът ми в учебно-тренировъчна фирма“, които ще бъдат публикувани в книга, която ще бъде предоставена на националната библиотека, където всеки ще има достъп до нея.

По време на престоя си в град Арад учениците разгледаха икономическата гимназия-организатор на събитието, забележителностите в района и присъстваха на автомобилно рали, което бе организирано от общината.

Избрано
Последни
Архив
Търсене по ключова дума
bottom of page