top of page

Участие на ученици от ПГТМ "Христо Ботев" в състезание „Най-добра учебна компания“

На 26.04.2016г. в Благоевград се проведе регионален панаир на учебните компании като част от квалификацията за Националното състезание „Най-добра учебна компания“. Инициативата е по програмите на Джуниър Ачийвмънт България и се провежда за четвърта поредна година.

ПГТМ "Христо Ботев" беше представена от Учебна компания „МК-Старт“ АД с ръководители инж.Нина Петкова и инж.Димитър Иванов. Участваха 7 ученици, които имаха възможност в конкурентна среда да демонстрират своите умения по продажби и маркетинг. Участваха 25 учебни компании. Всеки екип имаше 3 минути да презентира дейността си и да защити идеята си пред 7-членно жури.

Преди състезанието Учебна компания „МК-Старт“ АД участва в онлайн конкурс „Брандико“ за изработено лого. На своя щанд учениците защитиха отлично, както логото си, така и електронните си продукти, които предлагаха – SMD платки „Мигащо сърце“ и „Усмивка“, електронни светещи въртележки, предназначени за ключодържатели и светлоотразители, най-новите си продукти – табели „Забранено пушенето“, управление на микроконтролер /светлинен индикатор/.

Атракцията на панаира беше управление на матрицата 8х8 /за рекламни надписи/, като в случая се изписваше името на Професионална гимназия по техника и мениджмънт "Христо Ботев"- Ботевград. С този продукт Учебна компания „МК-Старт“ АД си заслужи сертификат в категория Най-добър технологичен продукт“.

Избрано
Последни
Архив
Търсене по ключова дума
bottom of page