top of page

Среща на учениците от ПГТМ "Христо Ботев" с Радослав Райков – бивш възпитаник на училището

На 24.03.2016 година в зала 410 на ПГТМ „Христо Ботев” се проведе среща на учениците с Радослав Райков – бивш възпитаник на училището и поел по трудния път да се занимава с наука. Завършва училище през 2007 година в специалност „Стопански мениджмънт”. Бил е един от основателите на първите учебно-тренировъчни фирми в ПГТМ „Христо Ботев”.

Неговият път след средното образование го отвежда в съвсем различна посока – кандидатства в ХТМУ – София, където завършва бакалавърска степен в специалност „Материалознание”, а магистърска степен – специалност „Технология на силикатите”. За него висшето образование е начин за усъвършенстване на социалните умения, придобиване на нови знания, добиване на самостоятелност, съобразяване с околните, допир до други култури. В момента подготвя своята докторантура и след нейната защита смята да се заеме с научно-изследователска дейност. Бил е на специализация в Португалия. Пътувал е из целия свят, което му е позволило да се запознае с много нови неща.

Посъветва учениците да си отговорят на въпроса какво искат да учат и след това да дадат всичко от себе си, за да постигнат своите цели. Да учат не само английски, но и испански език, защото много хора ги използват по целия свят. И най-вече за знаят, че с труд всичко се постига.

Избрано
Последни
Архив
Търсене по ключова дума
bottom of page