top of page

ПГТМ „Христо Ботев" кандидатства по програма за Трансгранично сътрудничество България - Сърбия

ПГТМ „Христо Ботев" кандидатства по програма за Трансгранично сътрудничество България - Сърбия 2014-2020 г. с 3 проекта:

  • Проект „Програмиране за всеки" с координатор СОУ" Васил Левски", гр. Кула и партньори ОУ „8 септември", гр. Пирот и НПО „Сдружение на информатиците", гр. Пирот. Целта на проекта е чрез курс по програмиране от представители на реалния бизнес да се обучат учители и след това и ученици, които да могат да се реализират по-добре на пазара на труда, а също така и да се оборудва компютърен кабинет в училище с отделен команден монитор за учителя.

  • Проектът „ Спорт за всички" е в партньорство с НПО „ Баскетболен клуб за хора с инвалидни колички София - Балкан" като координатор и Факултет по физкултура и спорт, гр. Ниш като партньор. Целта на проекта е подновяване на спортните площадки за баскетбол и мини футбол в ПГТМ" Христо Ботев", откриване на спортни клубове за хора с увреждания както в гр. Ботевград така и в гр. Ниш и диагностичен център в гр. Ниш, както и закупуване на специализирани инвалидни колички за практикуване на баскетбол. Също така ще бъдат проведени обучителни курсове за преподаватели и треньори от лектори от висшите спортни учебни заведения.

  • Проект „Създаване на съвместни курсове за дистанционно обучение за увеличаване на уменията за спортно предприемачество на младите хора в трансграничния регион за разширяване на образователната им конкурентоспособност и за улесняване намирането на работа в спортни организации и асоциации" е насочен към съвременното обучение чрез използването на информационните технологии.

Избрано
Последни
Архив
Търсене по ключова дума
bottom of page