top of page

Среща на учениците от ПГТМ „Христо Ботев” с г-жа Нешка Робева

На 14 декември 2015 година в зала 410 в ПГТМ „Христо Ботев” се проведе среща на ученици от всички класове с г-жа Нешка Робева, национален треньор по художествена гимнастика, извела българския спорт до световни и олимпийски върхове.

Г-жа Робева разказа за своите години като ученик, за уважението и респекта, които е имала към своите учители. Благодарна им е, защото те са и предали много знания и са я стимулирали да продължава да се обучава. Тя каза, че „единственото нещо, което никой не може да ни отнеме, са знанията, затова, ученици, учете, за да опознаете света”. Когато достигнеш своята цел, трябва да си поставиш нова, за да се развиваш, за да даваш на околните.

За нея работата като треньор е много по-трудна от тази като състезател, защото докато гимнастичката играе своето съчетание, тя го играе заедно с нея, съпреживява и се притеснява. Треньорът трябва да мотивира своите състезатели и да ги подкрепя в трудни моменти, както е и при учителите. Трябва да има дисциплина, отговорност, мотивация, но най-важното е човек да знае какво иска и как да го направи.

Избрано
Последни
Архив
Търсене по ключова дума
bottom of page