top of page

„Чета, защото....”

МОН обяви за Национална седмица на четенето дните от 7.12.2015г. до 12.12.2015г. Във връзка с тази инициатива ПГТМ „Христо Ботев” организира няколко мероприятия, за да насочи вниманието към наболелия проблем, свързан с функционалната грамотност на учениците.

Беше проведена анкета „Чета, защото....”, в която се включиха 204 ученици. Най-често срещаните отговори се свързват с необходимостта от знания и информация за света, от образование и богат речник. Не са малко и учениците (68), за които четенето е удоволствие и приключение, а книгите ги пренасят в един по-хубав и вълнуващ свят, като ги превръщат в по-добри и пълноценни хора. Че не обичат да четат и не четат са заявили 21 ученици. След обобщаването на резултатите беше изработено табло „Десет причини да чета”.

Беше проведено състезание по правопис, в което се включиха ученици от 12 клас. Те трябваше да открият и поправят в предоставените им текстове 113 правописни, граматически и пунктуационни грешки. Най-добре се представи Християна Христова Христова (5 грешки) от 12-д клас, следвана от Йорданка Николаева Кирова (8 грешки) и Тереза Стоянова от същия клас. В Деня на книгата, 11.12.2015г., на трите момичета бяха подарени книги от Директора на училището, инж. Добрин Христов. Всички участници в състезанието бяха поощрени с лакомства.

Избрано
Последни
Архив
Търсене по ключова дума
bottom of page