top of page

Споделен опит от посещението на преподаватели от ПГТМ "Христо Ботев" в ITC International T

На 3 декември 2015 г. от 14:00 час в мултимедийна зала 410 преподавателите инж. Ваня Иванова - пом. директор, Евгения Банкова - преподавател в направление "Икономика", Анелия Клечкова - преподавател по БЕЛ и Руски език и Мария Дойчева - преподавател по Английски език споделиха с учителския колектив на ПГТМ "Христо Ботев" методики и опит от обучението си в ITC International TEFL certificate s.r.o. –гр.Прага, Чехия по актуални и наболели проблеми в образованието.

Анелия Клечкова сподели тенденцията и ползата от използване на нови, съвременни методи при преподаване на чужд език.

Посетеният от инж. Ваня Иванова и Евгения Банкова курс е с цел да се задълбочат и развият знанията за това как да се подхожда в ситуации, в които има застрашени от ранно отпадане ученици, как да се разпознават симптомите и как да се реагира в различни ситуации, засягащи ранното отпадане на ученици от училище, как да се провежда превенция с този актуален проблем. Двете преподавателки споделиха :

- придобити знания за подобряване работата с деца със специални нужди;

- нови идеи за практики на преподаване и за правила в класната стая;

- съвременни методи за оценка на работата ан учениците;

- умения за повишаване доверието в учителите чрез разработване на подходящи задачи в часовете;

- подходи при контакти с родители и активното им включване в училищния живот.

В програмата на обучението е включено и посещение в специализирано училище „Кличов” - интернат, в който са настанени деца с тежки семейни проблеми, за които социалните служби са преценили, че за тях е опасно да останат в семействата си. Двете преподавателки насочиха вниманието на колегите си към психологически практики, които биха насочили учителя към разпознаване на такъв проблем и примери и стъпки за решението им в рамките на учебния час.

Учителският колектив бе запознат и с различни европейски образователни закони и политики, програми за подкрепа и добри училищни практики.

Избрано
Последни
Архив
Търсене по ключова дума
bottom of page