top of page

Нова инициатива – срещи на учениците с успели хора от бизнеса, изкуството и спорта


На 12 ноември 2015 година в зала 410 в ПГТМ „Христо Ботев” се проведе среща на ученици от 12 клас с г-н Петър Гъбев, управител на фирма „Еврика 7”, специализирана за полиране на верижки за швейцарски часовници, и г-н Станьо Найденов, ръководител производство.

Те разказаха за създаването на фирмата, за основния предмет на дейност, за работното време, заплащането, как се осъществява постъпването на работа при тях. Според г-н Петър Гъбев е важно да се използва дуалното обучение и при нас – учениците в часовете по практика да се обучават в реални фирми, като по този начин фирмите подготвят своите бъдещи кадри и ще се избегне обучението на новопостъпилите служители, което фирмата задължително изпълнява. Това е начинът младите хора да са сигурни за работното си място, а и по този начин те ще останат да живеят в общината.

Това е първата от поредицата срещи с успели хора в областта на бизнеса, изкуството и спорта, които чрез своите разкази за постиженията си и положените усилия да мотивират учениците да се трудят и да учат, за да реализират мечтите си и знаят, че чрез труд и постоянство всичко се постига.

Избрано
Последни
Архив
Търсене по ключова дума
bottom of page