top of page

Отбор на ПГТМ участва в регионално състезание "Евроскола"

На 10.10.2015г. представителен отбор при ПГТМ“ Хр.Ботев“ взе участие в

в регионално състезание "Евроскола" , което се проведе в ЕВРОПЕЙСКИ ПАРЛАМЕНТ ,

ИНФОРМАЦИОННО БЮРО В БЪЛГАРИЯ-гр. София

Програмата "Евроскола" има за цел да насърчава най-младите европейци да опознаят Европейския парламент, да се "включат" чрез симулирани заседания в работата му и дори да "гласуват" неговите резолюции. Чрез нея ученици от училища във всички страни-членки на ЕС прекарват 1 ден в Европейския парламент в Страсбург, където участват в симулация на неговата работа, разискват и разиграват гласуване по въпроси от интерес за Европейския съюз в рамките на "Младежкия европейски парламент".

Отборът представиха : Мирела Славейкова , Радослав Айвазов, Васил Стоянов, Александър Стоянов, Християна Христова, Ивелина Найденова.

Отборите се състоят от 5 ма ученици, чието участие се координира от един учител.Разрешено е отборите да разполагат с резерви. Преподавателите, както и евентуалните резерви,не се допускат до участие в подготовката, дебата и представянето на учениците в деня на състезанието.

Всеки отбор изтегля тема,която ще представи. Въпросите, задавани от журито са по актуални теми от национален и европейски интерес. Журито се представляваше от г-н Бойко Благоев-връзки с обществеността, Информационно бюро на ЕП в България, г-ца Ирина Стоянова- Европа директно-Русе и г-н Людмил Вълков-Европейска комисия.

Това бе първо участие на ученици от ПГТМ“ Хр.Ботев“ в състезание от такъв формат

Независимо , че не заеха челни места , учениците са доволни от участието си и ентусиазирани да участват и следващата година.

Една чудесна инициатива за младите хора!

Избрано
Последни
Архив
Търсене по ключова дума
bottom of page