top of page

Отново успех на ученици от ПГТМ „Христо Ботев” на национално ученическо състезание

На 20 и 21 март 2015 година в СА“Д.А.Ценов“ град Свищов се проведе национално ученическо състезание в следните направления: Икономика, Счетоводство, Туризъм, Търговия и Иновации в бизнеса.

Шестима ученици от ПГТМ“ Христо Ботев“ участваха в това мероприятие в направление “Иновации в бизнеса“: Вероника Красимирова Кирилова от 11-б клас; Стефан Николаев Нинов от 11-б клас; Ивелина Василева Найденова от 11-д клас; Наталия Цветанова Андреева от 11-д клас; Тереза Миткова Тошкова от 11-д клас; Християн Цанков Христов от 11-д клас.

Присъстваха: Проф.д-р Теодора Димитрова, заместник–ректор „Студентска политика и академично развитие“, Проф.д-р Любен Кирев, заместник-ректор „Обучение и научни изследвания“, ръководител на катедра “Обща теория на икономиката“; Доц.д-р Николай Нинов, директор на “Академичен център за кариерно консултиране и връзки с общественосттта“; Доц.д-р Станислав Александров, ръководител на катедра „Счетоводна отчетност“; Проф.д-р Любчо Варамезов, ръководител на катедра „Индустриален бизнес и предприемачество“; Доц.д-р Светослав Илийчовски, ръководител на катедра “Търговски и туристически бизнес“.

В частта „ Иновации в бизнеса“ учениците бяха разделени на отбори, които трябваше да намерят най-доброто и иновативно решение по конкретна задача. Тя бе различна за отделните отбори. Всеки отбор имаше свой ментор, който да ги напътства, помага и насочва.

Отборът на ученичката от ПГТМ „Христо Ботев” Ивелина Найденова с ментор Маврина Пурлантова бе класиран на първо място и всички от този отбор получиха сертификат.

Всички участващи, включително и техният ръководител г-жа Надежда Василевска, получиха сертификат от СА“ Д.А.Ценов“ град Свищов, който им дава право да продължат следването си в академията по първо желание без приемен изпит.

Избрано
Последни
Архив
Търсене по ключова дума
bottom of page