top of page

Уникален стенд в ПГТМ „Христо Ботев“

В ПГТМ "Христо Ботев"- Ботевград е разработен и осъществен уникален работещ макет, показващ устройството и действието на пневматична спирачна система на превозна средство с повече от два моста. Демонстрационният стенд е разработен по Национална програма „Модернизиране на системата на професионалното образование, финансирана от МОН.

Работещият макет съответства на нивото за базово обучение на специалисти. Обхватът покрива товарни автомобили, ремаркета и автобуси и позволява цялостно обучение на специалисти.

Конструкторите на стенда и ръководството на гимназията са убедени в необходимостта да се разшири симулационния модел, за да може да се обхванат поне 90 на сто от реалните повреди, за което е необходимо допълнително финансиране.

За всички, които се интересуват от потребностите на транспортния бизнес, от качественото обучение на кадри за съвременния транспорт и реалното осъществяване на дуалното образование на учениците от професионалните гимназии тази идея заслужава подкрепа.

Подробности за демонстрационния стенд са описани в месечното издание за специализирани автомобили „Камиони“ от месец март, 2015г.

Избрано
Последни
Архив
Търсене по ключова дума
bottom of page