top of page

Участие на Учебно-тренировъчна фирма „Миг-Mиг“ от ПГТМ "Христо Ботев"-Ботевград в междуна

От месец октомври 2014 г. учебно тренировъчна фирма „Миг-Mиг“ при ПГТМ "Христо Ботев"-Ботевград работи по международен on-line проект „Тренировъчната фирма – вашият шанс“.

Координатор по проекта е Икономическа гимназия „Vergil Majery“, гр.Галау, Румъния.

Учениците ще се състезават в няколко етапа:

  • Изработване на рекламни материали;

  • Изработване на лого на фирмата;

  • Изработване на презентация на фирмата;

  • Подреждане на търговски щанд.

Координатори за нашето училища са г-жа Милена Андонова и Преслава Цветанова от Х-д клас. Екипът, който участва в проекта е в състав: г-жа Диана Къндева, г-жа Антоанета Йотова, г-жа Милена Андонова и учениците:

  • Преслава Цветанова – Х-д клас

  • Виктор Трифонов – Х-д клас

  • Магдалена Петрова – ХI-д клас

  • Диана Иванова – ХI-д клас

  • Преслав Тодоров – ХII-д клас

  • Вероника Кирилова – ХI-б клас

  • Йоана Лалинска – ХII-в клас

5 resize.jpg

В проекта участие имат и училища от Молдова, Сърбия, Румъния. ПГТМ "Христо Ботев"-Ботевград е единствен участник от България.

Крайният етап на проекта е през месец май 2015 г. Най-добре представилите се фирми ще получат награди, а останалите участници – сертификати.

___________________________________________________________________

EDU Network Moodle Румъния е проект започнат през миналата година (2013-2014) и има за цел да повиши качеството на училищното образование чрез създаването, развитието и прилагането на училищните и извънучилищните дейности. Той поставя особен акцент върху иновативните методи на преподаване и учене. Осъществяването на конкурса е по идея на проф. ЕО. Лучан Аделин College "Върджил Маджеру"гр.Галац. Това дава шанс на участниците и възможност да участват в специален конкурс, без мобилност и без да заплащат. Миналогодишното състезание е било в две направления: Счетоводство и ИКТ. Тази година се добавя раздел за учебно-тренировъчни фирми и не е спонсорирано.

EDU Network Moodle Румъния е училищната общност, която разработва иновативни и интерактивни виртуални среди, които насърчават качествено образование, интегрирано в европейското общество на знанието!Чрез създаване и подкрепа на тази образователна мрежа, се прави важна стъпка в привеждането на румънското образование към европейското образование като се дава възможност и на други страни да се включат в него.

EDU Moodle Румъния в партньорство с висши училища в Румъния, предлага следните дейности: Публикуване на уроци, литература, домашна работа; Оценяване и себепознание; Създаване на виртуални класни стаи и сътрудничество между училищата; Организиране на конкурси; Общи курсове по виртуалната класна стая; Подготовка за училище; Предизвикателства между училищата; Комуникация и социализация; Разработване на проекти между училищата; Достъп до финансиране от национално или европейско ниво.

EDU Moodle Румъния подкрепя образованието и обучението в растежа и развитието на общество.

По принцип всяко тренировъчно предприятие е вид виртуално копие на реално предприятие. Функционира в условията на виртуален национален и международен пазар. Практическо обучение, в което работят ученици спазвайки изискванията и законодателството на пазарната икономика в страната. Те изпълняват реални дейности и бизнес процедури в учебен работен офис, т.е. в ефективна симулативна среда за “въвеждане” на ученика в икономическата реалност. Това дава на учениците възможност да попълват документи, да сключват търговски сделки, да показват умения за работа в екип и да осъществяват социални контакти с други регистрирани учебни предприятия. В работния офис те се учат от собствените си грешки, демонстрират умения, решават текущи задачи и разрешават проблемни ситуации от дейността си. УТП е предприемаческо обучение, при което не се работи с действителни пари и стоки, но е интересно за учениците, защото именно тук те практикуват наученото по теория на национални и международни изложения, платформи, панаири и форуми. За тях това е практическо и интегрирано обучение по икономика, информационни и комуникационни технологии и чужди езици, където тренират предприемаческите си компетентности.

Заслуга за това у нас имат организаторите на предприемаческото обучение - Българската мрежа на тренировъчните фирми /ЦУТФ към МОН - София/. Те обединяват, координират и контролират дейността на всички регистрирани в националната централа тренировъчни предприятия. ЦУТФ е член на Световната мрежа EUROPEN/PEN International, което дава шанс и на „МИГ МИГ“ да е такъв член, т.е. да осъществява дейност и в международен аспект. Учебно-тренировъчна фирма „МИГ МИГ“, с правна форма ООД, се създаде в Професионална гимназия по техника и мениджмънт „Христо Ботев“ през лятото на 2003 година с предмет на дейност търговия с моторни превозни средства и ремонт на автомобила. Историята на фирмата е богата с различни национални и международни участия и изяви, на които достойно защитава собственото си име, издига авторитета си и продължава да работи с първоначалното вдъхновение дейността си.

Избрано
Последни
Архив
Търсене по ключова дума
bottom of page