Онлайн семинар по НП „Бизнесът преподава" - Модул 1

Пост обновлен апр. 1

ПГТМ "Христо Ботев" се включи в национална програма „Бизнесът преподава - Модул 1 „Семинари в училищата от представители на технологични фирми“

в партньорство с ТехноЛогика - София. Фирмата е с дейност в сферата на информационните технологии: внедряване на информационни системи, разработка на софтуер, консултантски услуги и специализирано обучение.

Целта на НП „Бизнесът преподава" е ранното кариерно ориентиране и запознаването на учениците с възможностите, които дават различните професии за бъдеща реализация, както и информирането им за най-новите тенденции в развитието на техниката и технологиите.

На 24 март 2021г. представители на фирмата проведоха онлайн семинар

на тема "Киберсигурност" през платформата Teams, в който се включиха и предварително заявени ученици от нашето училища.

Лекторите разгледаха различни аспекти от компютърната сигурност - защита на данните и целостта на компютърната мрежа, атаки и поражения от тях, тренинг-сценарии за проникване в компютърна мрежа и достъп до данни, опасността от кибер атаки върху различни области от социалния живот.

Макар че терминологията на моменти беше по-сложна за учениците, то това е добър, професионален начин за разбиране и възприемане на речника и стила на работа в тази сфера от ИТ технологиите и то от реално работеща, водеща и доказана фирма.Избрано
Последни
Архив
Търсене по ключова дума
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now