Ден на розовата фланелка

Всяка година последната сряда на февруари е известна като Ден за борба с тормоза и агресията в училище. Познат е също и като „Ден на розовата фланелка“. В България се отбелязва от 2012г. И тази година в ПГТМ "Христо Ботев" се включи в тази инициатива. Ивайло Кардашев и Кольо Симеонов от 9Б клас влязоха във всяка класна стая и разясниха на съучениците си проблемите за тормоза в училище и семейството, необходимостта да бъдем съпричастни и да не затваряме очите си, когато някой е подложен на насилие и унижение.

Участие в тенис турнир

Наши ученици участваха на 11-тото издание на възпоменателния общински тенис турнир, посветен на съгражданина ни Данчо Доганов. Турнирът премина в спортменски дух и майстворство от страна на участниците. Ръководител на училищния отбор е Петя Михайлова.

Стартираха занимания по интереси в ПГТМ „Христо Ботев“, гр. Ботевград

След регистрация в платформата http://class.mon.bg през втория учебен срок в ПГТМ „Христо Ботев“, гр.Ботевград стартират успешно новите дейности на Министерството на образованието и науката, съгласно Постановление № 289 от 12.12.2018г. на Министерския съвет – ЗАНИМАНИЯ ПО ИНТЕРЕСИ. След проведено анкетно проучване според желанията на учениците, в училището са сформирани 10 групи за занимания по интереси. Застъпени са приоритетните области дигитална креативност, технологии и математика чрез които се цели развитието на индивидуалните заложби и ключови компетентности на учениците. Целта е: Развитие на потенциала за учене, творческия и спортния потенциал на учениците; Приобщаване на учениците

ИЗБРАНИ
ПОСЛЕДНИ
Архив
Търсене по ключова дума
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now