Участие на Национален фестивал за народни хора

Фолклорен клуб „Хороводец“ при ПГТМ „Христо Ботев“-Ботевград взе участие на Х Национален фестивал за народни хора „Тракийска броеница“ 2018 в град Пазарджик на 24.11.2018г. Националният фестивал за народни хора "Тракийска броеница" събра в Пазарджик 40 групи със стотици танцьори от цялата страна. Тазгодишното издание на „Тракийска броеница“ протече под мотото „Нека заедно запазим българското – то си е наше!“. Целта на фестивала е съхраняване и популяризиране на автентичния български фолклор. Фолклорен клуб „Хороводец“ се представи достойно, по регламент с две хора „Селско шопско “ от Шопска област и „Дайчово хоро“от Северняшка област. Атракцията на фестивала беше участието на фолклорен

Благотворителна инициатива

В ПГТМ „Христо Ботев” се проведе благотворителна инициатива „Стани коледен ангел” на Образователен център за деца и младежи с увреден слух „Яника” – гр.София. Децата от този център изработват коледни картички и ги продават и всеки един човек може да стане техния коледен ангел. Учениците и учителите от ПГТМ „Христо Ботев” с огромно желание събраха средства и закупиха саморъчно изработените коледни картички. В знак на благодарност центърът удостои ПГТМ „Христо Ботев” със сертификат за участие в благотворителната инициатива.

Отбелязваме Международния ден без тютюнопушене

На 15 ноември се отбелязва Международния ден без тютюнопушене. По този повод Надежда Григорова от РЗИ София област изнесе лекция под формата на презентанция и много игри пред учениците от осми клас на ПГТМ “Христо Ботев“, Ботевград. На срещата присъстваха представители от Община Ботевград, медиатори, родители и учители.

ИЗБРАНИ
ПОСЛЕДНИ
Архив
Търсене по ключова дума
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now