28 февруари - Ден на розовата фланелка 2018 – да поговорим с мъжете!

На 28.02.2018 година в ПГТМ „Христо Ботев” беше отбелязан Деня на розовата фланелка – международен ден срещу училищния тормоз. На всички ученици бяха раздадени картички „Ден на розовата фланелка 2018 – да поговорим с мъжете!” В нея има седем въпроса, които учениците да зададат на бащите си или други важни за тях мъже. Целта на инициативата е създаване на училищна среда, в която се възпитават ценности на здравословно общуване, зряло решаване на конфликти и толеранс към различията. По този начин ще бъдат предотвратени насилието, тормоза и униженията сред учениците.

Баскетболна среща между учениците на ПГТМ "Христо Ботев" и ПГ по КТС – гр.Правец

На 19.02.2017г. в“Арена Ботевград“ се проведе баскетболна среща между отборите на ПГТМ "Христо Ботев" и ПГ по КТС – гр.Правец. От нашето училище участваха учениците от „Клуб по спортни занимания – баскетбол“, работещ по проект BG05M2OP001-3.002-0120 – „Чрез образование – към успешна социална реализация“ по ОП „Наука и образование за интелигентен растеж“. Отборът на ПГТМ "Христо Ботев" загуби срещата, но учениците и от двата отбора много се забавляваха.

НАГРАДИ, СЕРТИФИКАТИ И ДИПЛОМИ ПО ПРОЕКТ

На 18 февруари 2018 година, в хотел Ботевград се състоя заключителното събитие за обявяване на постигнатите резултати и се проведоха редица дискусии за мултиплициране и устойчивост на резултатите от проект № СВ007.1.21.159 „Установяване на връзка между обучението по предприемачество в началните, средни и висши училища с цел актуализиране на учебните планове и подобряване на предприемаческите компетенции за улесняване заетостта сред младите хора”. Ректорът на МВБУ проф. Руслан Пенчев, директорката на колежа във Враня, Сърбия – г-жа Лиляна Джорджевич и г-жа Даниела Колева – директор на ППМГ „Акад.проф.д-р Асен Златаров“ в града разкриха изключителната полезност от обученията за преподавателите

Участие на ученици от ПГТМ „Христо Ботев“ в турнир по тенис на маса

На 11.02.2018г. в ОУ“Н.Й.Вапцаров“ – Ботевград се проведе традиционният възпоменателен турнир по тенис на маса в памет на Данчо Доганов /бивш състезател и треньор по тенис на маса/. Участниците бяха разделени в три възрастови групи – деца, юноши и мъже. От ПГТМ "Христо Ботев" – Ботевград в групата на юношите участие взеха 4 ученици. Жребият не беше много благосклонен и изправи наши ученици един срещу друг още в първия кръг. След оспорвани срещи Петко Валентинов Петков от 11-а клас се класира на второ място. Нашите ученици се включиха и във възрастовата група на мъжете. Въпреки че не се класираха на първите три места, те се представиха много достойно.

Представителна изява на клуб "Приложна електроника"

На 31.01.2018г. участниците от клуб ”Приложна електроника” с ръководител Ивалин Димитров проведе своята първа публична изява под формата на клубно състезание-викторина между Отбор „Ом“ и Отбор „Волт“. Той ги запозна предварително с критериите за оценаване на двата отбора: бързина, съобразителност и верен отговор. Викторината наблюдаваха и ученици от други специалности и класове, учители и представители на Съвета „Твоят час“, които поддържаха в определени моменти своите любими отбори. На въпросите от областите електрониката и електротехниката задавани от водещата София Иванова, учениците показаха бързина на отговора, точност и прецизност, отговорност и дисциплина, добри познания и умение за е

ИЗБРАНИ
ПОСЛЕДНИ
Архив
Търсене по ключова дума
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now