Областното първенство по футбол за юноши 11-12 клас

На 30 март 2016 година в гр.Елин Пелин се проведе областното първенство по футбол за юноши 11-12 клас. Участие взеха отбори от Елин Пелин, Етрополе, Правец, Самоков и ПГТМ „Христо Ботев”. На полуфинала срещу отбора на Елин Пелин нашият отбор, след много оспорван двубой, отстъпи с резултат 3:1.

Училищно първенство по волейбол

През месец март 2016 година за 9-та поредна година се проведе вътрешноучилищното първенство по волейбол с участието на всички паралелки. Победители: За 8 и 9 клас – 8-а клас За 10 клас – 10-б клас За 11 клас – 11-д клас За 12 клас – 12-б клас В първия полуфинал между отборите на 10-б клас и 12-б клас се наложи 12-б клас. Във втория полуфинал победата беше извоювана от 11-д клас, който спечели срещу 8-а клас. На 29 март 2016 година се проведе финалът между отборите на 11-д клас и 12-б клас. След изключително оспорван двубой в 5-сетов мач с победа 3:2 гейма училищен шампион за учебната 2015/2016 година е 11-д клас. Двата отбора бяха наградени с грамоти и торти.

Участие в регионалния кръг на състезанието „Млад автомонтьор и водач на МПС” за Северозападна Българ

На 25 и 26 март 2016 година в гр. Враца се състоя регионалния кръг на състезанието „Млад автомонтьор и водач на МПС” за Северозападна България. В него участие взеха отбори от училища от Видин, Враца, Сливница, Етрополе, Златица, Лом, Борован, Владимирово, ТПГ „Стамен Панчев” – Ботевград и ПГТМ „Христо Ботев” – Ботевград. Училищният отбор се представи от Лазар Милчев Лазаров – 12-а клас, Иван Антонов Антонов – 11-а клас, Цветослава Веселинова Цветанова – 11-а клас и Пламен Лъчезаров Димитров – 12-а клас с ръководители: инж.Кирил Кирилов и г-н Константин Иванов. Комплексно отборът зае 5-то място, а Лазар Милчев Лазаров зае 1-во място в индивидуалното състезание „Най-добър водач на МПС”.

Среща на учениците от ПГТМ "Христо Ботев" с Радослав Райков – бивш възпитаник на училището

На 24.03.2016 година в зала 410 на ПГТМ „Христо Ботев” се проведе среща на учениците с Радослав Райков – бивш възпитаник на училището и поел по трудния път да се занимава с наука. Завършва училище през 2007 година в специалност „Стопански мениджмънт”. Бил е един от основателите на първите учебно-тренировъчни фирми в ПГТМ „Христо Ботев”. Неговият път след средното образование го отвежда в съвсем различна посока – кандидатства в ХТМУ – София, където завършва бакалавърска степен в специалност „Материалознание”, а магистърска степен – специалност „Технология на силикатите”. За него висшето образование е начин за усъвършенстване на социалните умения, придобиване на нови знания, добиване на самост

Проект „Система за кариерно ориентиране в училищното образование”

Стартира нов етап от проекта „Система за кариерно ориентиране в училищното образование”, който се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж”. Проектът ще се изпълнява от МОН в периода 2016-2017 година с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж”, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейските структурни и инвестиционни фондове. ПГТМ „Христо Ботев” отново участва в този проект, който ще способства за по-бързата ориентация на учениците към висшите училища и реализацията на пазара на труда.

Презентация на 12 Д клас в градската библиотека

На 23.03.2016 година учениците от 12-д клас отбелязаха 150 години градско начало като представиха презентацията си в градската библиотека. Гости на тържеството бяха: Боряна Нешкова – председател на Настоятелството на читалище „Христо Ботев 1884”, Николета Йошовска – главен експерт в отдел „Образование” в Община Ботевград, граждани и ученици. 12-д клас получиха грамота за активно участие в честванията по повод 150 години градско начало, а учениците, изработили презентацията, получиха книги.

Презентация „За теб, Българийо” в Историческия музей

На 29.02.2016 година учениците от 12-д клас представиха презентация в Историческия музей под надслов „За теб, Българийо”. Те проследиха делото на Раковски, Левски и Ботев, героизма и подвига на участниците в Априлското въстание, самоотвержените боеве по време на Руско-турската война. За финал на презентацията бяха подбрани снимки от паметниците в родния край.

ИЗБРАНИ
ПОСЛЕДНИ
Архив
Търсене по ключова дума
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now