top of page

НАГРАДИ, СЕРТИФИКАТИ И ДИПЛОМИ ПО ПРОЕКТ

На 18 февруари 2018 година, в хотел Ботевград се състоя заключителното събитие за обявяване на постигнатите резултати и се проведоха редица дискусии за мултиплициране и устойчивост на резултатите от проект № СВ007.1.21.159 „Установяване на връзка между обучението по предприемачество в началните, средни и висши училища с цел актуализиране на учебните планове и подобряване на предприемаческите компетенции за улесняване заетостта сред младите хора”. Ректорът на МВБУ проф. Руслан Пенчев, директорката на колежа във Враня, Сърбия – г-жа Лиляна Джорджевич и г-жа Даниела Колева – директор на ППМГ „Акад.проф.д-р Асен Златаров“ в града разкриха изключителната полезност от обученията за преподавателите и от двете страни, които имаха възможност да обменят идеи и опит с колеги от различни основни, средни и висши училища от двете държави.

Ученици и преподаватели от ПГТМ „Христо Ботев“ участници по проекта се включиха в официалното закриване, заедно с всички училища от града, работили по проекта, а целта му е да се улесни заетостта на младите хора чрез систематично подобряване на предприемаческия капацитет в рамките на формалното образование. Училището ни има богат опит в работата си по различни предприемачески програми и доказва професионализма както на консултантите -преподаватели, така и на учениците работещи по тях. Може би и за това впоследствие бяхме избрани и включени в работата точно на този проект.

Да припомним, че на 24.01.2018г. ученици от основните и средни училища в града, изучаващи Предприемачество, имаха шанс и възможност да представят своите виртуални фирми и да участват в състезание-надпревара за иновативен продукт. Състезанието се проведе в Международното висше бизнес училище – гр. Ботевград за учениците от България, а училището ни се включи с четири фирми, с различен предмет на дейност:

1. Фирма „МК Старт“ – АД /производство на електронни изделия/, представена от Тодор Ценов и Никола Дилов с ръководител инж.Димитър Иванов.

2. Фирма „SchoolNet“ – STR /изработване и издаване на училищен вестник/, представена от Елица Цолова, Жана-Мария Кръстева, Радостина Цветкова, Божидар Иванов и Марио Драганов с консултанти г-жа Евгения Банкова и г-жа Анелия Клечкова.

3. Фирма “ECO Bags” LTD – /предприятие за производство и търговия с еко-торбички, направени от окосена трева/. Това са и най-малките участници в състезанието от българска страна, екип от осмокласници: Христина Димитрова и Ивайла Христова, с ръководител г-н Иван Иванов

4. Фирма за услуги „Магията на духовата музика“ с ръководител инж.Нина Петкова и музикантите Мариян Николов, Ангел Недялков, Нончо Тодоров, Георги Петков, Христо Петров,Костадин Пенчев и Християн Тодор.

В оспорвана надпревара с 7 виртуални фирми „SchoolNet“ зае второ, а “ECO Bags” третото престижно място, а първи станаха представителите на златаровската гимназия STRIKE ООД.

На 26.01.2018г. в гр. Враня, Сърбия се проведе състезание за учениците, работещи по проекта от двете държави, където МК-СТАРТ спечели призовото трето място.

От 19.01.2018 г. до 21.01.2018 г. се проведе вторият етап от реализиране на проект “Установяване на връзка между предприемаческото обучение и началните, средни и висши училища с цел разширяване на учебната програма и придобиване на предприемаческите компетентности за улесняване наемането на работа на млади хора“, където двама учители от ПГТМ „Христо Ботев“ – Галина Димитрова и инж.Димитър Иванов, участваха в тридневен курс на обучение по Предприемаческо обучение в гр. Враня, Република Сърбия.

Както знаем проектът се реализира в партньорство между Международно Висше Бизнес училище-Ботевград и Висока школа за приложни професионални студии-Враня, Република Сърбия. Проектът е съфинансиран от Европейския съюз чрез Програмата за трансгранично сътрудничество Interreg-УПП България – Сърбия, 2014 – 2020г. На всички ученици и учители работили по проекта се връчиха сертификати и дипломи за успешна работа по проекта, а за ползотворна цялостна дейност на училището ни по проекта очакваме да пристигне голямата награда - интерактивна дъска.

Пожелаваме здравето, късмета, вдъхновението и неуморимият дух да остане в сърцата на учениците ни, за постигане на още по-високи резултати и реализиране на още по-трудни цели!

Избрано
Последни
Архив
Търсене по ключова дума
bottom of page