top of page

Първа представителна изява на клуб по интереси "Туризъм и здраве" по проект "Твоят

Членуващите в клуба ученици представиха свои презентации за известни културни, исторически и природни забележителности, намиращи се на територията на община Ботевград. Показаните и подробно обяснени обекти са част от обучителната програма на клуба за учебната 2017 – 2018 година по проект „Твоят час“ за ученици споделящи идеята за неформално обучение и здравословен начин на живот, чрез спорт и туризъм. Организираният ученически туризъм е част от политиката на училището, чиято цел е тяхното физическо и духовно развитие, укрепване на здравето им и обогатяване на общата култура на личността, свързано с придобиване на нови практически знания и интересни факти за природата и културно-историческото наследство в нашия район.

Представителната изява бе представена пред ученици, преподаватели и членове на съвета „Твоят час“ в 410 кабинет на ПГТМ „Христо Ботев“ на 19.01.2018г.

Учениците споделиха и собствените си виждания и впечатления от посещенията си на място и разкриха пред аудиторията какво най-много ги е впечатлило по време на пешеходния туризъм, който са съумели да проведат от октомври месец до днес.

Целта на представителната изява бе да се популяризират местните културно-исторически забележителности както сред присъстващите ученици, така и сред техните преподаватели и представители на съвета „Твоят час“. Част от заложените в обучителната програма обекти са включени в 100-те Национални туристически обекта, което е предпоставка за тяхната актуалност. Гостите се запознаха и с бъдещата програма и обекти, които ще се посетят до края на учебната година и им пожелаха успешно участие в Националния туристически поход „По стъпките на Ботевата чета“.

Избрано
Последни
Архив
Търсене по ключова дума
bottom of page