top of page

Практически занимания на ученици в ТУ-Габрово

Както знаем Световната седмица на предприемачеството чества своята 10-годишнина и Джуниър Ачийвмънт България /ДАБ/ е нейн домакин от самото начало. ПГТМ“Христо Ботев“ – Ботевград участва в инициативата на ДАБ още от самото начало. Кампанията се е развила през годините от инициатива, вдъхновяваща младите хора до събитие, в което се включват предприемачи, инвеститори, политици и обществени структури, които заедно допринасят за растежа на икономиката и културата на различните страни.

Целите са две:

  • да насърчи предприемачеството и

  • да подобри образованието на децата и младежите.

По този повод бе и посещението на група възпитаници от училището в ТУ-Габрово. Тази различна инициатива бе като приятелска среща и дискусии, свързваща младите хора с бъдещи сътрудници, служители и дори потенциални преподаватели, като се дава шанс за разкриване на нови и вълнуващи възможности пред учениците.

Преподаватели от университета запознаха учениците с работата на програма Circuit Wizard - един водещ продукт, който съчетава дизайн на веригата, дизайн на печатните платки и симулация. Учениците проявиха голям интерес показвайки отлични теоретични познания и практически умения, когато проектират зададени схеми и проследяват процеса на симулация.

На тяхното внимание бе представена по интересн начин лекция на тема: „Микроконтролер - същност и приложение. MCU е едночипова система, съчетаваща в себе си микропроцесор“, след което имаха възможност да разгледат учебните лаборатории в катедра „Електроника“ и да се почувстват „студенти“ за няколко часа.

Впечатлени от показаните разработки по студентски дипломни работи, учениците се въодушевиха и изявиха желание да изработят в нашето училище подобни такива, разбира се с любезното съдейсвие на студенти и преподаватели от ТУ-Габрово, съвместно с наши преподаватели.

Този ден бе част от календара с дейности в ПГТМ“Христо Ботев“ в Световната седмица по предприемачество, посветени на практическите занимания на учениците в студентските лаборатории при ТУ - Габрово.

Избрано
Последни
Архив
Търсене по ключова дума
bottom of page