top of page

Участие в XX Панаир на учебните предприятия „Млад предприемач“

ПГТМ „Христо Ботев” взе участие в юбилейния двадесетгодишен международен панаир „ТФ ФЕСТ” 2017 от две учебно-тренировъчни фирми – “ПРЕСТИЖ” – с предмет на дейност търговия на едро с мебели, килими и осветителни тела и „ЗЕМЕН РАЙ” – организиране на екскурзии и почивки в страната и чужбина. Всеки от екипите бе съставен от 3 ученици от 12 "д" клас, специалност "Бизнес администрация".

Международният панаир се проведе в Пловдив на 27 и 28 април. Тази година до участие бяха допуснати 105 тренировъчни предприятия от България, Румъния, Сърбия и Черна гора.

Организатор на форума е Министерството на образованието и науката.

ТФ ФЕСТ влезе за първи път в панаирната програма през октомври 2005-а год. Международният панаир на тренировъчните фирми ТФ ФЕСТ се ръководи от правила, определени от Световната мрежа на тренировъчните предприятия.

Целта на форума е да популяризира идеята за тренировъчните предприятия (те са виртуални). Чрез тях се демонстрира на живо метода за интегрирано обучение по икономика, информационни технологии, бизнес администрация и чужди езици под формата на копие на реална фирма. По време на събитието се осъществява среща на реалния бизнес с бъдещи участници в пазара на труда.

На този форум тренировъчните фирми имат възможност да се запознаят с потенциални фирми ментори (реални предприятия), да подберат кандидати за реализация на стажантски програми.

По време на Феста мениджърите на тренировъчните фирми имат възможност да представят публично своята работа, да водят директни търговски преговори и да сключват сделки,да извършват електронно банкиране и взаимно да се опознаят и да установят полезни контакти.

Избрано
Последни
Архив
Търсене по ключова дума
bottom of page