top of page

ПГТМ ФЕСТ 2016

15 април 2016 година се превърна в празник за ученици, учители, посетители и гости на изложението на тренировъчните фирми от Професионална гимназия по техника и мениджмънт „Христо Ботев“ в Ботевград.

Работещите в училището шест виртуални предприятия представиха своите продукти/ услуги в електронен вид пред посетителите си - ppt, каталог, рекламни материали, мис и мистър ПГТМ и уебсайт. По време на работния ден, на място демонстрираха ентусиазъм и професионализъм в работата. Ръководител на Учебно-тренировъчните предприятия е г-жа Диана Къндева, преподавател от обединение икономика.

Всеки посетител на изложението получи ваучер за покупка и право да пазарува виртуално с него от желаното предприятие. Уникална за купувачите бе възможността да гласуват електронно за своето предпочитано най-добре представило се предприятие, а с ваучера си да участват в томбола за купувача.

Разработката за електронното гласуване е дело на ученици от 10 „б“ клас, специалност „Компютърна техника и технологии“, с преподавател инж.Антоанета Йотова. Най-впечатлени, въодушевени и възхитени от посещението си на изложението останаха по-малките учениците от ОУ „Н.Й.Вапцаров“, които дори се включиха в шоуто и игрите на талантливите ученици.

Фирмите „АВИС“ - с предмет на дейност „Агенция за запознанства“, „ЕЛЕГАНТ“ - с предмет на дейност „Интериорен дизайн“, „ЗЕМЕН РАЙ“ – „Туристическа агенция“, „ИДЕАЛ“ – „Разработване на приложения за Андроид“, „МИГ МИГ“ – „Търговия с автомобили“ и „ПРЕСТИЖ“ – „Търговия с мебели“, се състезаваха в 8 конкурса – най-добър щанд, най-добър екип и професионално обслужване, най-добър каталог, най-добри рекламни материали, МИС И МИСТЪР ПГТМ 2016, най-добра презентация, най-добър уеб- сайт и комплексно представяне на фирма за изложението.

Въпреки трудностите и спънките по пътя, вярвам че всички се представихме по възможно най-добрия и уникален за всеки екип начин.

Мили съученици от икономическите паралелки, обръщам се специално към вас, тъй като във ваше лице виждаме достойни наши наследници. Активното ви участие в работата на УТП ще ви даде редица полезни знания, ще ви покаже колко голямо предизвикателство е да работиш в екип, ще ви научи на отговорност, ще усетите неописуемите моменти, в които се раждат най-брилянтните и успешни идеи, но най-важното от всичкo е, и че ще развиете оригинално и нестандартно мислене и ще бъдете подготвени да се реализирате успешно на пазара на труда, след като завършите образованието си.

Вярвайте в успеха и възможностите си, стремете се към върховете, изисквайте резултати най-вече от самите вас. Силно се надявам да оцените и да се възползвате от възможността, която ви се предоставя, да участвате в УТП и в бъдеще достойно да представяте нашето училище в различни инициативи и мероприятия.“- призова по-малките ученици от гимназията Ивелина Найденова, Изпълнителен директор на "АВИС".

„Целта на тези виртуални фирми е да се подобри подготовката на бъдещите специалисти като се доближи възможно най-близко работният им процес до реалните условия. Така се развиват различни професионални умения у ученика и на това представяне бяхме свидетели на усилен, отговорен и непрекъснат труд на учениците, плод на тяхната сплотеност и екипна работа. След обстойно запознаване с работата на 6-те учебни предприятия и техните предмети на дейност, Вие вече знаете какво представлява тази практическа работа.

И както е казал Конфуций - „Успехът няма да дойде при теб, ти трябва да отидеш при него.“ Днес точно това представихме и това правихме.“ - сподели г-жа Къндева.

Брой голям практични часове,

но за нас са ценни много те.

Понякога е трудно, има задачи не лесни,

но разтоварваме със смях и песни.

Избрано
Последни
Архив
Търсене по ключова дума
bottom of page