top of page

Участие на ПГТМ "Христо Ботев" в Иновационен лагер на тема: „Кариерни услуги за ученици“

За четвърта поредна година Център за развитие на човешките ресурси, съвместно с Фондация на Бизнеса за образованието и Job Tiger България, проведоха конкурс за кариерни иновации и добри практики. В конкурса се включиха много представители на държавния, неправителствения и частния сектор, които оспорвано се конкурираха в предоставянето на кариерни услуги за ученици, студенти и неучащи.

В обявения Национален конкурс за иновативни практики в кариерното информиране, ориентиране и консултиране – 2015г., Професионална гимназия по техника и мениджмънт „Христо Ботев“ - гр.Ботевград взе участие чрез представяне на „Кариерни услуги за ученици“, разработено и представено от г-жа Диана Къндева – преподавател по икономически дисциплини в гимназията и зае почетното 5 място от 15 представени кандидатури-сектор „Кариерни услуги за ученици“.

Целта на Иновационният лагер е да вдъхнови младите хора чрез един преживян реален работен ден да изследват потенциала си и да се развиват чрез иновации, творческа мисъл и въображение; да насърчи глобалното им предприемаческо мислене и дори да превърнат идеите си в реалност.

Чрез участието си в Иновационният лагер учениците усвояват основни умения и компетенции по предприемачество, бизнес етика, работа в екип, финанси, счетоводство и бизнес комуникации, благодарение на което се реализират успешно на пазара на труда и продължават кариерното си развитие във висшите учебни заведения.

В резултат на показаните умения на учениците по време на състезанието, те биват забелязани от работодатели и намират по-лесно своето място на пазара на труда, продължавайки да се стремят към усъвършенстване на кариерното си развитие.

Мероприятието се финансира от ПГТМ“Христо Ботев“ – гр.Ботевград.

Избрано
Последни
Архив
Търсене по ключова дума
bottom of page