top of page

Първо място на ученик от ПГТМ „Христо Ботев”

На 20.03.2015 година в Дома на културата „Средец” – гр.София се състоя награждаването на победителите в „Цветна олимпиада” за София-град и София-област. Инициативата се организира от сдружение „България си ти!” с председател Димитър Куцаров под егидата на Министерство на образованието и науката.

„Цветна олимпиада” е съревнование между ученици от 8 до 12 клас по български език и литература, английски език, немски език, френски език, математика и информационни технологии.

Сред стотици ученици, 32 станаха победители. В категория български език и литература за 11 клас победител е Ивелина Василева Найденова от 11-д клас от ПГТМ „Христо Ботев”.

Победителите бяха наградени лично от г-жа Галина Бежанска, директор на Дирекция „Култура”, Столична община, г-жа Илонка Славчева, началник отдел ИОМД при РИО-София област, певицата Деси Добрева, Маги Джанаварова – също изпълнител, политикът Димитър Абаджиев, г-жа Виолета Цветкова – журналист от в-к „Труд”, журналистът Иван Гарелов, г-н Христо Радков – председател на Менса-България, г-жа Лидия Несторова от издателство „Просвета”, г-н Красимир Балабанов – представител на верига хипермаркети „Технополис”.

Тази година „Цветна олимпиада” е включена в Националния календар на МОН и Националния дворец на децата. Тя се осъществява със съдействието на РИО на МОН и в партньорство с Българската академия на науките, Софийски университет „Св.Климент Охридски”, Асоциация на учителите по български език и литература, издателство „Просвета” и верига хипермаркети „Технополис”.

Избрано
Последни
Архив
Търсене по ключова дума
bottom of page