top of page

Награда на УТФ "МИГ МИГ" на панаир в Братислава

От 24 до 26 ноември 2014г. в гр.Братислва, Словакия, се проведе 17ти Международен панаир на Учебно-тренировъчните фирми. Учебно предприятие „МИГ МИГ” ООД при Професионална гимназия по техника и мениджмънт ”Христо Ботев” от град Ботевград взе участие в панаира. Международният панаир на тренировъчните фирми популяризира идеята за тренировъчните предприятия (те са виртуални и не работят с реални пари и стоки, но практикуват всички дейности съществуващи в една реална работна среда). Така се демонстрира на живо метода за интегрирано обучение по икономика, информационни технологии, бизнес комуникации, работа в екип, професионално обслужване на клиенти, работа с документи на чужд език и т.н. По време на изложението мениджърите на тренировъчните предприятия имат възможност публично да представят своята дейност, да водят директни търговски преговори и да сключват сделки, взаимно да се опознаят и да установят лични контакти, спазвайки правилата на Световната мрежа EUROPEN PENInternational. Тази година на изложението присъстваха 71 учебно–тренировъчни фирми от седем държави - Словакия, Италия, Финландия, Словения, Чехия, Румъния и България, с единствен представител фирма „МИГ МИГ”. Особен бе интереса към фирмата от Кения, която работи в сътрудничество с учебна фирма от Словакия. Представители от реалния бизнес, профисионални гимназии и университети от цяла Словакия присъстваха на панаира, като представяха специалностите по които се обучават и проектите по които работят съвместно с други гимназии, по-малки ученици или университети. Тук на практика работи дуалното образование. Основни спонсори на Международния панаир са Майкрософт и Метро.

„По време на работните ни дни тук имах възможността публично да представя себе си и фирмата, в която работя, да приложа знанията си на практика и се уверя, че чудесно се справям, да преживея невероятни емоции, вълнуващи запознанства с чуждите конкуренти, да сключвам сделки с тях, да оформям документи” – сподели Вероника Кирилова, счетоводител на фирма „МИГ МИГ“. За себе си разбрах много нови неща и осъзнах наистина, че тренингът и работата с документите е най-добрият учител. Притеснения, работа и умора вървяха ръка за ръка, но въпреки това преживяването е незабравимо! Нашата фирма се занимава с търговия на едро и дребно с леки и лекотоварни автомобили, техническо обслужване и ремонт на автомобила. Смесен екип в състав Преслав Тодоров, Йоана Лалинска, Вероника Кирилова, Магдалена Петрова, Диана Иванова, Виктор Миланов, Теодор Коловски, Делян Николов – ентусиазирани професионалисти в областа, представи фирмата на изложението в Братислава.

bratislava1 2014.jpg

Интересно бе, че панаирът се посети както от ученици, така и от цялата общественост на град Братислава и региона. Фирмите се презентираха от служителите си. Жури и оценители на представянето на фирмите бяха представители на Министерството на образованието, реалния бизнес, ученици и граждани, които попълваха специални анкетни карти, интервюираха служителите на фирмата и наблюдаваха работния процес.

На специална церемония бяха връчени награди в няколко категории - комплексно представяне на фирма, най-добър каталог, най-добър щанд, най-добро презентиране, най-добро лого, най-добър лозунг.

За наша голяма гордост „МИГ МИГ“ спечели 5 място за най-добър каталог. Изненадата на учениците бе неописуема, тъй като конкуренцията бе на изключително високо ниво сред университетски представители и професионални гимназии. „Радваме се и се гордеем, че получихме диплом, сертификат и купа – споделиха учениците. - Благодарим на любезното съдействие на ръководството на училището ни, на спонсорите, че ни дадоха шанса и възможността да можем да посетим това изложение и на ръководителите ни, които ни накараха да повярваме, че можем да победим и без които нямаше да се справим. “

Bratislava diplom.jpg

Избрано
Последни
Архив
Търсене по ключова дума
bottom of page